Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSelçuk, Zeynep
dc.contributor.authorGeçgel, Ümit
dc.date.accessioned2017-06-23T13:34:46Z
dc.date.available2017-06-23T13:34:46Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1673
dc.description.abstractThe fat content and fatty acid composition of samples of five brands of most commonly consumed Turkish chocolates were determined by gas-liquid chromatography, using a polar 50 m capillary column CP Sil-88 and flame ionization detection. Generally, C16:0, C18:0 and C18:1 were the major fatty acids in all chocolate samples. The fat content varied from 26.10%-41.90%. Total saturated, monounsaturated, polyunsaturated and unsaturated fatty acids were determined in the range of 49.57%-64.04%, 32.21%-44.99%, 2.90%-4.94% and 35.15%-49.93%, respectively. Trans fatty acid contents in chocolate samples showed a variation between 0.44% and 0.98%. The low content of trans fatty acids showed that cocoa butter had been used in the chocolate manufacturing.en_US
dc.description.abstractTürkiye’de tüketiciler tarafından en çok tercih edilen ilk beş çikolata firmasının örneklerinin yağ oranları ve yağ asit bileşimleri kapiler gaz kromotografi tekniği (CP Sil 88, 50 m x 250 ?m i.d.) kullanılarak belirlenmiştir. Genel olarak, tüm çikolata örneklerindeki en önemli yağ asitleri C16:0, C18:0 ve C18:1 olmuştur. Yağ oranı % 26.10 ile % 41.90 arasında değişiklik göstermiştir. Toplam doymuş, toplam tekli-doymamış, toplam çoklu-doymamış ve toplam doymamış yağ asitleri oranı sırası ile % 49,57-64,04, % 32,21-44,99, % 2,90-4.94 ve % 35,15-49,93 arasında belirlenmiştir. Çikolata örneklerindeki trans yağ asiti oranlarının % 0,44 ile % 0,98 arasında değiştiği görülmüştür. Trans yağ asitlerinin düşük çıkması çikolata üretiminde kakao yağı kullanıldığını ortaya koymuştur.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectchocolateen_US
dc.subjectfat contenten_US
dc.subjectfatty acid compositionen_US
dc.subjecttrans fatty acidsen_US
dc.subjectÇikolataen_US
dc.subjectyağ oranıen_US
dc.subjectyağ asit bileşimien_US
dc.subjecttrans yağ asitlerien_US
dc.titleDetermination of Fat Contents and Fatty Acid Compositions of Commercial Chocolates on the Turkish Marketen_US
dc.title.alternativeTürkiye’de Satışa Sunulan Çikolataların Yağ Oranları ve Yağ Asit Bileşimlerinin İncelenmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.authorid48971en_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage86en_US
dc.identifier.endpage94en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster