Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErken, Cemer
dc.date.accessioned2017-05-16T11:08:41Z
dc.date.available2017-05-16T11:08:41Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1067
dc.description.abstractTarımsal mücadele, verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla, bitkilerin hastalık, zararlı ve yabancı otların olumsuz etkilerinden korunmasıdır. Pestisit kullanımı en etkili ve en yaygın yöntemdir. Tarımsal mücadelede insan ve çevre sağlığına en az zararı olan uygulamalar tercih edilmelidir. Kavun ve karpuz dünyada ve Türkiye’de en çok üretilen sebzelerin başında gelmektedir. Çalışmalarda, Kavun ve Karpuz sebzelerinde zararlı kontrolü uygulamasında, hangi güç, mesafe ve sürede mikrodalga enerjisine maruz kalması gerektiği belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla öncelikle bir deney düzeneği hazırlanmıştır. Bu düzenekte, bitkilerin etkilendiği mikrodalga enerjisi gücü, bu güce maruz kalma süresi ve sistemin uygun ilerleme hızının belirlenmesi hedeflenmiştir. Bitkiler mikrodalga enerjisine maruz kaldığında, belirlenen özelliklerinin nasıl değiştiği incelenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe agricultural struggle is to protect plants from the adverse effects of diseases, harmful and weeds in order to increase yield and quality. Pesticide use is the most effective and most common method. In agricultural struggle, practices which are least harmful to human and environmental health should be preferred. Melon and watermelon are the most produced vegetables in the world and in Turkey. In studies, it has been tried to determine what power, distance and time should be exposed to microwave energy in harmful control of Melon and Watermelon vegetables. For this purpose, an experimental device was prepared first. In this device, it is aimed to determine the microwave energy power to which plants are affected, the duration of this gust exposure and the appropriate rate of advance of the system. When the plants were exposed to microwave energy, the changes in the specified properties were examined.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMikrodalgaen_US
dc.subjectkarpuzen_US
dc.subjectkavunen_US
dc.subjectrenken_US
dc.subjectağırlıken_US
dc.subjectMicrowaveen_US
dc.subjectwatermelonen_US
dc.subjectmelonen_US
dc.subjectrenken_US
dc.subjectweighten_US
dc.titleKAVUN VE KARPUZ BİTKİLERİNİN MİKRODALGA ENERJİSİ ALTINDA İNCELENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMAen_US
dc.title.alternativeA STUDY ON THE INVESTIGATION OF UNDER MICROWAVE ENERGY OF MELON AND WATERMELON PLANTSen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyosistem Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster