Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKiper, Tuğba
dc.contributor.authorArslan, Mükerrem
dc.date.accessioned2022-05-11T14:45:05Z
dc.date.available2022-05-11T14:45:05Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn1302-7085
dc.identifier.issn1309-2111
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TnpRME16QXc/safr
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9907
dc.description.abstractBu çalısmada, Safranbolu-Yörükköyü örnek alanının tarımsal turizm potansiyeli saptanmakta ve kırsal kalkınmayı destekleyici öneriler gelistirilmektedir. Bu doğrultuda, “Coğrafi mekanın her birimi, tarımsal turizm gelisimine uygun mudur?, Tarımsal turizm için hangi yerler seçilmeli, ayrım nasıl yapılmalıdır?” Yerel halkın ve katılımcıların tarımsal turizm faaliyetleri içerisinde yeri ve gücü nedir? Kırsal kalkınmanın bir aracı olarak tarımsal turizm faaliyetleri Safranbolu-Yörükköyü’nde ne sekilde yer almalıdır? sorularına yanıt aranmaktadır. Çalısma kapsamında uzman ve literatür değerlendirmeleri doğrultusunda, alanın doğal ve kültürel özelliklerinin tarımsal turizm kullanımı ile iliskili olma durumuna göre katsayılar verilmistir. Olusturulan bu puanlama sistemi meyve-bağ ve sebze olmak üzere her bir kullanım için coğrafi bilgi sistemi (CBS) ortamında sorgulanarak uygunluk haritaları olusturulmustur. Arastırma sonucunda da tarımsal turizme uygun alanlarda kırsal kalkınmaya yönelik yerel halk ve katılımcı boyutunda öneriler gelistirilmistir.en_US
dc.description.abstractIn this study, rural tourism potential was determined and some recommendations on rural development were improved for the case area of Safranbolu-Yörükköyü. In this manner, were searched answers for some questions; “Is geographical spaces suitable for agricultural tourism development?”, “Which places are chose for agricultural tourism, How is the classification?” “What are the roles and forces of local people and participants in agricultural tourism activities?”, “How are agricultural tourism activities as a tool of rural development in Safranbolu-Yörükköyü?”. Some coefficients were given according to be relations or no relations between natural and cultural features and use of agricultural tourism after evaluation of specialists and literatures. Suitability maps were formed with Geographical Information System for fruits-grape field and vegetable according to specialist’s scores. Some proposals towards rural development were improved in scale of the local people and participants in suitable area for agricultural tourism.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTarımsal Ekonomi ve Politikaen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectCoğrafyaen_US
dc.subjectOtelciliken_US
dc.subjectKonaklamaen_US
dc.subjectSpor ve Turizmen_US
dc.titleSafranbolu-Yörükköyü tarımsal turizim potansiyelinin kırsal kalkınma açısından değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation of agricultural tourism potential of Safranbolu- Yörükköyü with regards to rural developmenten_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofSüleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi Seri: Aen_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümüen_US
dc.identifier.volume0en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage145en_US
dc.identifier.endpage158en_US
dc.institutionauthorKiper, Tuğba
dc.identifier.trdizinidTnpRME16QXc/safren_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster