Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGüneş, Recep
dc.contributor.authorKurultay, Şefik
dc.contributor.authorGeçgel, Ümit
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:52Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:52Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.issn1309-6273
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.15237/gida.GD18097
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXprek1qTXhNUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9752
dc.description.abstractZeytin ağacının meyvesinden hiçbir saflaştırma (rafinasyon) işlemine tabi olmadan sadece mekanik veya diğerfiziksel yöntemlerle elde edilen natürel (doğal) zeytinyağının (Virgin olive oil, VOO) üretim süreci son yıllardastabil kalmıştır. Günümüzde ise, kaliteli natürel zeytinyağlarının endüstriyel anlamda üretilebilmesi içingeleneksel kesikli üretimin, sürekli üretim sistemine dönüştürülmesi ve üretim kapasitelerinin iyileştirilmesiiçin gelişmiş makinelerin tasarlanması ve oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu bakımdan, gıda ürünlerininişlenmesinde keşfedilen yeni teknolojilerden biri olan vurgulu elektrik alan (Pulsed electric field, PEF)uygulaması, birçok gıdanın işlenmesinde başarılı bir şekilde uygulanabildiği gibi natürel zeytinyağınınüretiminde de verimi arttırmak ve aynı zamanda yüksek kalitede son ürün elde etmek için önerilmektedir. Buderlemede, PEF işleminin temel prensipleri ile bu tekniğin zeytinyağının üretim verimine etkisi ve son ürününkalitesi üzerindeki rolünün ortaya konması amaçlanmıştır.en_US
dc.description.abstractThe production process of virgin olive oil (VOO), obtained only by mechanical or other physical methods without any purification (refining) treatment from the fruit of the olive tree, has not been changed for a long time. Today, in order to ensure the industrial production of high quality virgin olive oil, it is aimed to transform the traditional batch production system into a continuous operation and design advanced machines for the improvement of the production capacities. In this respect, pulsed electric field (PEF) which is one of the new technologies discovered as novel food processing, has been successfully applied in the processing of many foodstuffs and is also proposed to increase production yield and quality of the virgin olive oil. In this review, it is aimed to explain the basic principles of the PEF and the effect of this technique on the production yield of the olive oil and the quality of the final product.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.15237/gida.GD18097
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleVurgulu Elektrik Alan Tekniğinin Natürel Zeytinyağının Üretim Verimi İle Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation Of Effect Of Pulsed Electric Field Technique on Production Yield, Chemical and Sensory Properties Of Virgin Olive Oilen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.identifier.volume44en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage10en_US
dc.identifier.endpage21en_US
dc.institutionauthorGüneş, Recep
dc.institutionauthorKurultay, Şefik
dc.institutionauthorGeçgel, Ümit
dc.identifier.trdizinidTXprek1qTXhNUT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster