Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorCan, Nuray
dc.contributor.authorDuraklı Velioğlu, Serap
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:51Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:51Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1307-9085
dc.identifier.issn2149-4584
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.18185/erzifbed.413371
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpJMk9UUTBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9742
dc.description.abstractBitki çayları, Camellia sinensis dışındaki bitkisel materyalden elde edilmekte olup hem hoşa giden tatlarınedeniyle hem de sağlığı korumak ve çeşitli rahatsızlıkları gidermek gibi amaçlarla eski zamanlardan berikullanılmaktadır. Bununla birlikte, bu ürünlerin hasat öncesinde ve hasat sonrası üretim aşamalarındakontaminasyona uğrayabildiği bilinmektedir. Bu kontaminantlar arasında patojen bakteriler ve mikotoksijenikküfler önemli bir yer tutmaktadır. Bitki çaylarında uygun şartlarda gelişen mikotoksijenik küfler, insan sağlığıüzerinde olumsuz etkileri bulunan mikotoksinleri oluşturabilmektedir. Bu derlemede çay yapımında kullanılanbitkisel materyallerin mikrobiyal kalitesi ve bu ürünlerdeki mikotoksinlerin varlığı üzerine yapılmış çalışmalarayer verilmiştir.en_US
dc.description.abstractHerbal teas are derived from herbal materials other than Camellia sinensis and have been used since ancient times for their pleasurable tastes and for the purpose of maintaining health and relieving various ailments. However, it is known that these crops can undergo contamination prior to harvest and at post-harvest stage of production. Among these contaminants, pathogenic bacteria and mycotoxigenic molds are important. Mycotoxigenic molds that grow under suitable conditions in herbal teas can produce mycotoxins with adverse effects on human health. This review includes the studies that focused on the microbial quality of herbal materials used in tea making and presence of mycotoxins in these products.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.18185/erzifbed.413371
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.titleBitki Çaylarında Mikrobiyal Kalite ve Mikotoksin Varlığıen_US
dc.title.alternativeMicrobial Quality and Presence of Mycotoxins in Herbal Teasen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofErzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage362en_US
dc.identifier.endpage380en_US
dc.institutionauthorDuraklı Velioğlu, Serap
dc.identifier.trdizinidTXpJMk9UUTBOQT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster