Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞişman, Can Burak
dc.contributor.authorKöktaş Keskin, Ayşen
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:40Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:40Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24925/turjaf.v9i9.1731-1734.4652
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRreU5EazBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9683
dc.description.abstractGünümüzde artan nüfusun beslenme ihtiyacı birim alandan alınan ürün miktarının yani verimin arttırılması ile mümkündür. Ancak en az verim ve üretimin arttırılması kadar elde edilen ürünlerin uygun şekilde değerlendirilmesi ve tüketime sunuluncaya kadar depolanması da önemli bir konudur. Depolamadaki amaç, ürünün özelliklerini ve tazeliğini korumaktır. Ancak uygun koşullar sağlanmadan yapılan depolamalar büyük miktarda kalitatif ve kantitatif kayıplara neden olmaktadır. Bu kayıplar ürüne uygun depolama koşulları ve depo yönetimiyle azaltılabilir. Bu çalışmada Toprak Mahsulleri Ofisi Hayrabolu Şube Müdürlüğü Bölgesinde önemli bir üretim payına sahip olan buğdayın depolanmasında MAYDÜ kullanımının depolama koşulları ve ürün kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışma sonuçlarına göre MAYDÜ’ de depolamaya etki eden etmenler ve buğday kalite özellikleri değerlendirildiğinde bu depoların kısa süreli depolamalar da kullanılması tavsiye edilebilir.en_US
dc.description.abstractNowadays increasing agricultural production is based on a unit area to obtain further product. But the addition of increasing agricultural production and consumption of products derived from the evaluation are submitted in accordance with the storage is also important. Aim of storage is to preserve properties of products and their freshness. If suitable storage conditions aren’t supplied, according to product variety, quality and quantity losses increase. Decreasing these losses are possible with providing suitable storage conditions and storage management. In this study, the Turkish Grain Boards’ Hayrabolu region has a significant share of production of wheat used the storage of Open Temporary Store, storage conditions and tried to determine the effects on losses during storage.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v9i9.1731-1734.4652
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleBuğday Depolamasında Modern Açık Yığın Depolama Ünitesi (MAYDÜ) Kullanımıen_US
dc.title.alternativeUsage of the Modern Open Temporary Store for Wheat Storageen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Biyosistem Mühendisliği Bölümüen_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue9en_US
dc.identifier.startpage1731en_US
dc.identifier.endpage1734en_US
dc.institutionauthorŞişman, Can Burak
dc.institutionauthorKöktaş Keskin, Ayşen
dc.identifier.trdizinidTkRreU5EazBOQT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster