Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBal, Erdinç
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:11Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:11Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn2146-0574
dc.identifier.issn2536-4618
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpFd05qY3lNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9461
dc.description.abstractAraştırmada, J.H.Hale çeşidi şeftali meyvelerinde potasyum permanganat ve modifiye atmosfer paket (MAP) uygulamasının muhafaza süresi ve kalite üzerine etkileri araştırılmıştır. Birinci grup meyvelere sadece MAP uygulaması yapılırken, ikinci grup meyvelere MAP+potasyum permanganat (KMnO4) saşe uygulaması yapılmıştır. Meyveler 0-1°C sıcaklık ve %90±5 oransal nem koşullarında 30 gün süreyle depolanmıştır. Soğukta muhafaza periyodunda 10 günde bir alınan meyve örneklerinde, meyve eti sertliği, suda çözünebilir kuru madde miktarı, titre edilebilir asit miktarı, toplam fenolik madde miktarı, toplam flavonoid miktarı, yünlüleşme ve paketler içerisindeki %O2 ve %CO2 miktarları belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, KMnO4 uygulamasının modifiye atmosfer paketleme ile birlikte kullanıldığında özellikle meyve eti sertliğinin korunmasında ve solunumun yavaşlatılmasında etkili olduğu belirlenmiştir. 30 günlük muhafaza sonunda meyve eti sertliği MAP uygulanmış meyvelerde ortalama 3.9 kg, MAP+KMnO4 uygulanmış meyvelere ise ortalama 5.6 kg olarak bulunmuştur. Başlangıç değeri 282.3 mg GAE kg-1 olan fenolik madde ve 232.2 mg kg-1 olan flavonoid içeriklerindeki değişimler, muhafaza sürecinde KMnO4 uygulanmış meyvelerde kontrol grubu meyvelere göre daha yavaş gerçekleşmiştir. KMnO4 uygulamasının yünlüleşmenin engellenmesi üzerine önemli bir etkisinin olmadığı görülmüştür.en_US
dc.description.abstractIn this study, the effects of Potassium Permanganate and modified atmosphere packing (MAP) on storage life and quality were investigated in cv. 'J.H.Hale' peach fruits. While first group included only MAP, second group of fruits were treated MAP + Potassium Permanganate. Fruits were stored at 0-10C and 90±5% relative humidity throughout 30 day. During the cooling storage period, fruit firmness, total soluble solids, titratable acidity, total phenolic content, total flavonoid content, wooliness and O2 and CO2 percentage in modified atmosphere packaging were determined at 10 day interval. According to the results, KMnO4 and MAP combination was effective on reducing respiration and maintenance of fruit firmness. At the end of the 30 day storage period, fruit firmness in MAP treated fruits was 3.9 kg; fruit firmness in MAP+KMnO4 treated fruits was 5.6 kg. Variations in phenolic compound content and flavonoid content (values at harvest time were respectively 282.3 mg GAE kg-1and 232.2 mg kg-1) were slower in KMnO4 treated fruits than control group throughout storage period. KMnO4treatment was not sufficiently effective on preventing wooliness of fruits.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBahçe Bitkilerien_US
dc.subjectBitki Bilimlerien_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectToprak Bilimien_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectEkolojien_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectKimyaen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleModifiye Atmosfer Paketleme ile Potasyum Permanganat Uygulamalarının J.H.Hale Şeftali Çeşidinin Muhafazası Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeEffect of Modified Atmosphere Packing and Potassium Permanganate Treatments on Storage of J.H.Hale Peach Cultivarsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofIğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage9en_US
dc.identifier.endpage15en_US
dc.institutionauthorBal, Erdinç
dc.identifier.trdizinidTWpFd05qY3lNZz09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster