Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTorçuk, Ali İzzet
dc.contributor.authorBal, Erdinç
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:10Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:10Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1300-8943
dc.identifier.issn2791-6375
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWprM01ERXlNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9446
dc.description.abstractBu çalışmada, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce melezleme ıslahı yöntemiyle yenielde edilen Bozbey üzüm çeşidinin soğukta muhafazaya uygunluğunun belirlenmesi amacıyla, herhangibir uygulama yapılmadan Normal atmosfer (Kontrol), Modifiye atmosfer poşeti (MAP) ileMAP+kükürtdioksit generatör pedi (MAP+SO?) uygulamalarının üzüm meyve kalitesi ve muhafazasüresi üzerine etkileri ile çeşidin soğukta muhafazaya uygunluğu araştırılmıştır. Salkımlar 2 kg’lıktabaklara yerleştirilmiştir. Yapılan uygulamalar sonrasında üzümler, normal atmosferli soğuk havadeposunda 0–1? sıcaklık ve %90±5 oransal nemde 100 gün süreyle muhafaza edilmiştir. Muhafazadönemi boyunca 20 günlük aralıklarla örneklerde fiziksel ve kimyasal analizler yapılmıştır. Çalışmada,uygulamalar sonrasında meyve kalite özelliklerini belirlemek amacıyla, ağırlık kaybı, suda çözünür kurumadde miktarı, titrasyon asitliği, meyve sertliği, renk ölçümü, toplam fenolik madde miktarı, antioksidanaktivite, çürüme oranı, ağarma, duyusal analiz ve salkım iskeleti rengi değerleri belirlenmiştir. Elde edilenverilere göre neticesinde, soğuk hava deposunda Bozbey üzüm çeşidinin açıkta 20 gün, MAP uygulamasıile 40 gün ve MAP+SO? uygulaması ile 80 gün kadar pazarlanabilir olarak muhafaza edilebildiği tespitedilmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, it was aimed to determine the suitability of new released Bozbey grape varieties in cold storage at Tekirdağ Viticultural Research Institute. Normal atmosphere without any treatment (control), modified atmosphere packaging (MAP), MAP + sulfur dioxide generator pad (MAP+SO?) application was investigated on grape quality and storage time. The clusters were placed in polypropylene trays. After the treatments, clusters were kept at 0–1? and 90±5% relative humidity for 100 days in cold storage. During the storage period, physical and chemical analyzes were made at 20 day intervals. In the study, weight loss, total soluble solids, titratable acidity, fruit firmness, color measurement, total phenolic content, antioxidant activity, decay rate, bleaching, sensory analysis and stem browning were after applications. Consequently, it was determined that Bozbey grape cultivar stored cold room can be kept marketable up to 20 days with normal atmosphere without any application, 40 days with MAP application and 80 days with MAP+SO? application.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBahçe Bitkilerien_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleYeni Islah Edilen Bozbey Üzüm Çeşidinin Soğukta Depolamaya Uygunluğunun Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination Of Appropriateness Of New Released Bozbey Grapes To Cold Storageen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofBahçeen_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.identifier.volume47en_US
dc.identifier.issueÖzel Sayı 1en_US
dc.identifier.startpage77en_US
dc.identifier.endpage86en_US
dc.institutionauthorTorçuk, Ali İzzet
dc.institutionauthorBal, Erdinç
dc.identifier.trdizinidTWprM01ERXlNZz09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster