Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKök, Demir
dc.date.accessioned2022-05-11T14:42:38Z
dc.date.available2022-05-11T14:42:38Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1300-8943
dc.identifier.issn2791-6375
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWprM01qUXlNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9443
dc.description.abstractBu araştırma, 2013 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne ait olanaşı ünitesinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, putresin (PUT; 0, 2.5, 5 ve 10 mM) ve indol–3–asetikasidin (IBA; 0 ppm (–) ve 2000 ppm (+)) birlikte uygulanan farklı dozlarının Cabernet Franc/5BB aşıkombinasyonunda kallus oluşumu üzerine etkileri incelenmiştir. Deneme sonucunda, Cabernet Franc/5BBaşı kombinasyonunda putresinin artan dozları olumlu sonuçlar vermekle birlikte, en iyi sonuçlar indol–3–asetik asit ilaveli uygulamalardan elde edilmiştir. Uygulama dozları arasında özellikle PUT 10 mM+IBA(+) uygulamasının Cabernet Franc/5BB aşı kombinasyonunda incelenen parametreler açısından en iyisonuçları verdiği görülmüştür.en_US
dc.description.abstractThis research was carried out at grafting unit of Namık Kemal University, Agriculture Faculty, Department of Horticulture in 2013 year. In study, influences of putrescine doses (PUT; 0, 2.5, 5 and 10 mM) with or without indole–3–acetic acid (IBA; 0 ppm (–) and 2000 ppm (+)) on callus formation of Cabernet Franc/5BB grafting combination were examined. However, increasing doses of putrescine applications caused affirmative results, best results were obtained from applications of indole–3–acetic acid added putrescine at the end of experiment. Among the application doses, it was seen that PUT 10 mM+IBA (+) application especially caused best results in terms of examined parameters in Cabernet Franc/5BB grafting combination.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.titleFarklı Dozlarda Putresin ve İndol-3-Bütirik Asidin Birlikte Uygulamalarının Cabernet Franc/5bb Aşı Kombinasyonunda Kallus Gelişimi Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeInfluences Of Various Doses Of Putrescine Applications with Indole-3- Butyric Acid on Callus Development in Grafting Combination Of Cabernet Franc/5bben_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofBahçeen_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.identifier.volume47en_US
dc.identifier.issueÖzel Sayı 1en_US
dc.identifier.startpage169en_US
dc.identifier.endpage172en_US
dc.institutionauthorKök, Demir
dc.identifier.trdizinidTWprM01qUXlNZz09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster