Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKorkutal, İlknur
dc.contributor.authorBahar, Elman
dc.contributor.authorGüvemli Dündar, Damla
dc.date.accessioned2022-05-11T14:42:36Z
dc.date.available2022-05-11T14:42:36Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2147-6403
dc.identifier.issn2618-5881
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.29278/azd.584170
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpjNE1UWXpNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9434
dc.description.abstractBu araştırmada Edirne merkez ilçesi İskenderKöyü'nde, 41° 39’ 31.07” K ve 26° 37’34.78” Dkoordinatları arasında yer alan bir üretici bağındayetiştiriciliği yapılmakta olan 110 R anacı üzerineaşılı ‘Cabernet-Sauvignon’ üzüm çeşidi asmalarıüzerinde ben düşme dönemi ve sonrasındauygulanan antitranspirantların şıra özellikleriüzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. 2018yılı vejetasyon periyodunda yürütülen denemede 3uygulama zamanı [Ben Düşme, Yarı Olgunluk (14-18°Brix), Olgunluk Öncesi (22-24°Brix)] ve 3 farklıantitranspirant uygulaması (Kontrol, Vapor Gard,Kaolin) bulunmaktadır. Denemeye fenolojikgözlemler ile başlanmış olup şıra özellikleri ve verimincelenmiştir. Olgunluk Öncesi dönemde yapılanVapor Gard uygulaması Olgunluk İndeksi’ni(SÇKM/TA) yükseltmiştir. Verim ise ben düşmedöneminde yapılan Vapor Gard uygulaması ile artışgöstermiştir. Sonuç olarak, Edirne ilinde ‘CabernetSauvignon’ üzüm çeşidinden yüksek kalitede üzüm,şıra ve şarap elde edilebilmesi için olgunluk öncesi(22-24°Brix) dönemde Vapor Gard uygulamasıönerilebilir.en_US
dc.description.abstractResearch was conducted in Edirne - İskender village, between 41° 39’ 31.07” N ve 26° 37’34.78” E coordinates in 2018 vegetation period. CabernetSauvignon/110R grafting combination was used as a plant material in Salim Altunhan vineyard. The aim of research was determination of the effects of antitranspirants on the sugar accumulation applied in post-veraison period. There were 3 different application periods [Veraison, Semi-Maturity (14- 18°Brix), Pre-Maturation (22-24°Brix)] and 3 different antitranspirant applications (Control, Vapor Gard, Kaolin) in the research. In the beginning of research phenological stages were recorded. After these, grape juice characteristics and yield were examined. Grape maturity index (TSS/TA) were enhanced by Vapor Gard application in PM period. Vapor Gard application in Veraison period the yield were increased. As a result in order to high quality Cabernet-Sauvignon cv. grape berry, grape juice and wine; as an antitranspirant Vapor Gard application in Pre-Maturation (22-24°Brix) period in Edirne province is proposed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.29278/azd.584170
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleBen düşme dönemi ve sonrasında uygulanan antitranspirantların 'Cabernet Sauvignon' üzüm çeşidinde şıra özellikleri ve verime etkilerien_US
dc.title.alternativeDetermination of the effects of antitranspirants on the grape juice and yield applied in postveraison period in cv. Cabernet-Sauvignonen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofAkademik Ziraat Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage173en_US
dc.identifier.endpage184en_US
dc.institutionauthorBahar, Elman
dc.institutionauthorKorkutal, İlknur
dc.identifier.trdizinidTXpjNE1UWXpNdz09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster