Bölüm "Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü" Namık Kemal Üniversitesi - Dergiler için listeleme
Toplam kayıt 25, listelenen: 1-20
-
Bir Hazır Yemek İşletmesinde HACCP Sisteminin Kurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)Bu araştırmada, 2000 kişi/gün kapasiteli ve 40 çalışanı bulunan özel sektöre ait bir hazır yemek işletmesinde HACCP gıda güvenliği sistemi kurulmuştur. Kurulan HACCP sistemi yedi prensipten oluşmuştur: (1) Tehlike ... -
Bitkisel Ekstrakt Kullanımının Tekirdağ Köftesinin Mikrobiyolojik ve Duysal Özellikleri Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırmada, çiğ Tekirdağ köftesi üzerinde biberiye, limon, kekik ve sarımsak ekstraktlarının antimikrobiyal etkisi araştırılmıştır. Analizler numunelerin buzdolabı koşullarında (4°C) muhafazası sırasında yapılmıştır. ... -
Bitkisel karışım sıvı yağların yağ asiti bilişimlerinin incelenmesi
(Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 2007)Bu çalışmada, 15 farklı firmadan sağlanan bitkisel karışım sıvı yağlarının kapiler gaz-likit kromatografisi metodu ile belirlenen yağ asiti bileşimleri değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, önemli miktarı C16:0 ... -
Çeşitli Organik Kuruyemişlerin Ağır Metal İçeriklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada bazı ağır metal miktarlarının organik sertifikalı badem, ceviz, antepfıstığı, fındık, kayısı çekirdeği, ayçekirdeği, kabak çekirdeği ve mısır olmak üzere sekiz farklı kuruyemiş çeşidinde araştırılması amaçlandı. ... -
Çeşitli Soğuk Pres Yağların Bazı Mikro ve Makro Element İçeriklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada soğuk pres yöntemiyle üretilmiş dokuz farklı yağ çeşidinin bazı ağır metal ve mikrobesin element miktarlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada materyal olarak kullanılan soğuk pres yağlar Türkiye’de ... -
Damacana Suların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Pompa Temizliğinin Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu araştırmada, Tekirdağ ilinde tüketime sunulan 20 adet (5 marka ve her markadan 4 farklı örnek) damacana içme suyundan; tüketiciye ulaştığı anda, su pompası takıldıktan sonra ve suyun bitimine yakın 3 farklı zamanda ... -
Determination of Fat Contents and Fatty Acid Compositions of Commercial Chocolates on the Turkish Market
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)The fat content and fatty acid composition of samples of five brands of most commonly consumed Turkish chocolates were determined by gas-liquid chromatography, using a polar 50 m capillary column CP Sil-88 and flame ... -
Determination of Some Heavy Metals Level in Kashar Cheese Produced in Thrace Region
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)In this research, 50 samples of kashar che ese produced and sold in Trakya (Thrace) region, we re studied for analysis of heavymetalsasLead (Pb), tin(Sn), copper (Cu) and mercury (Hg). Heavy metal contents of samples ... -
The Effect of Environmental Factors on Heavy Metal and Mineral Compositions of Raw Milk and Water Samples
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)In this research, the concentrations of essential metals (Mn, Zn, Cr, Cu, Co), toxic metals (Cd, Pb) and some minerals (Al, Ca, K, Na, Fe, Mg) were determined in raw cow's milk and water samples collected from 3 different ... -
Eritme Peynirinde Bazı Patojen Bakteriler Üzerine Farklı Baharatların İnhibisyon Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu çalışmada, bazı baharatların eritme peyniri içerisinde seçilmiş bazı patojen bakteriler üzerine inhibisyon etkisi araştırılmıştır. Eritme peyniri içerisine ağırlıkça % 1' lik ve %3' lük kekik, nane, anason, dereotu ve ... -
Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Hardaliyelerin Bazı Özelliklerinde Depolama Sonunda Meydana Gelen Değişmeler
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada Malatya yöresi çeşitlerinden Siyah Üzüm kullanılmıştır. Hardaliye örnekleri geleneksel yöntemle üretilmiş, geleneksel yöntemle üretilip pastörize edilmiş, pastörize edilmiş üzüme kültür(Lactobacillus plantarum) ... -
Fındık Zarının Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Fındık zarı, fındık tanesini tamamen saran ve iç fındığın kavrulması sırasında yan ürün olarak açığa çıkan ince ve kahverengi perisperm tabakasıdır. Fındık zarının antioksidan kapasitesi yüksek olup, diyet lif olarak da ... -
Hazır Çorbalardan İzole Edilen Staphylococcus Aureus Bakterisine Karşı Propolisin İntibitör Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)In this study, microbiological quality of instant soups sold in markets and the antibiotic susceptibility of Staphylococcus aureus isolated from instant soups were examined. Total aerobic mesophilic bacteria and S. aureus ... -
Isolation, Identification and Determination of Saccharomyces cerevisiae Yeast Species from The Wines Made by Spontaneous Fermentation Using Papazkarası Grapes from Thrace Region
(2023)Especially in large-scale commercial wine production, fermentation is usually carried out by using the species of Saccharomyces cerevisiae yeast cultures. Standard wine yeast starter cultures are brought from abroad and ... -
KENTSEL ALTYAPI MODELLERİ VE BU MODELLERİN FARKLİ SEKTÖRLER İÇİNDE KARŞILASTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2016-12)Kentsel altyapıda; Su ve atıksu, elektrik, telekominikasyon da her türlü planlama, yapım, temin, iletim, işletim gibi temel döngüleri kontrol etmek, bunlar için gereken sermaye, emek ve farklı işletim alternatiflerini ... -
The Microbiological Quality of FrankfurtersSold in Tekirdag
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)The microbiological quality of meat products is characterized by the presence of aerobes, facultative anaerobes, psychrotrophs and mezophiles which are responsible for spoilage and pathogenic bacteria. Producers should be ... -
Pirinç Kepeği Yağlarının Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada; stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asidi bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İki farklı pirinç kepeği çeşidi (Osmancık ve Opela); mikrodalga, etüv ... -
Prevalence of Listeria spp and L. monocytogenes in Home made Pottery Cheese
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Presence of Listeria spp. and L. monocytogenes in traditional pottery cheeses produced at eight different provinces in Turkey was investigated. A total of 279 samples were surveyed. Apart from L. monocytogenes, L. ivanovii ... -
The Relationship Between Some Physico-Chemical, Microbiological Characteristics and Electrical Conductivity of Milk Stored at Different Temperature
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)In this research; electrical conductivity ( EC ), pH, lactic acid and total bacteria content of milk were determined. During the storage period at two different temperatures, pH decreased, but lactic acid content and ... -
Salamuraya İşlenen Bazı Asma Yapraklarının Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışmada, melezleme ıslahı sonucu elde edilmiş yeni üzüm çeşitlerimizden olan Trakya İlkeren ve Tekirdağ Çekirdeksizi asma yaprakları ile ülkemizde salamura yaprak konusunda önemli çeşitlerden olan Narince ve Yapıncak ...