Yazar "Arıcı, Muhammet" için Namık Kemal Üniversitesi - Dergiler listeleme
-
Effect of Thyme and Garlic Aromatic Waters on Microbiological Properties of Raw Milk Cheese
Sağdıç, Osman; Cankurt, Hasan; Törnük, Fatih; Arıcı, Muhammet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)In the present study, it was aimed to investigate the effect of brine solutions containing thyme and garlic extracts on physicochemical, microbiological and textural properties of Turkish white cheese made from raw milk ... -
Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Hardaliyelerin Bazı Özelliklerinde Depolama Sonunda Meydana Gelen Değişmeler
Coşkun, Fatma; Arıcı, Muhammet; Çelikyurt, Gülnaz; Gülcü, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada Malatya yöresi çeşitlerinden Siyah Üzüm kullanılmıştır. Hardaliye örnekleri geleneksel yöntemle üretilmiş, geleneksel yöntemle üretilip pastörize edilmiş, pastörize edilmiş üzüme kültür(Lactobacillus plantarum) ... -
Pirinç Kepeği Yağlarının Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi
Geçgel, Ümit; Dağlıoğlu, Orhan; Yılmaz, İsmail; Arıcı, Muhammet; Güner, Kadir Gürbüz; Apaydın, Demet; Dülger, Gizem Çağla; Ay, Onur; Ersöz, Berna; Çotra, Yosun; Taşan, Murat (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada; stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asidi bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İki farklı pirinç kepeği çeşidi (Osmancık ve Opela); mikrodalga, etüv ...