Konu "Food industry" için Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Ekmeklerde ICP-OES yöntemi ile sodyum miktarının belirlenmesi ve gıda eğitimi alan öğrencilerin tuz tüketim bilinci: tekirdağ ili süleymanpaşa ilçesi örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bu araştırmada, Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren 5 farklı ekmek fırınından bir ay arayla alınan 5 ekmek çeşidinde (beyaz buğday unu ekmeği, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek, ekşi mayalı ekmek ve tuzsuz ... -
Türkiye gıda sanayi kuruluşlarının ekonomideki yeri, rolü ve izlenebilecek stratejiler
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Türk sanayisi içerisinde en önemli sektör imalat sanayidir ve imalat sanayinde de öne çıkan sektör gıda sanayidir. Gıda sanayi sosyo-ekonomik açıdan etken bir sektör olup sağlamış olduğu katma değer; yaratmış olduğu ...