Yazar "Palabıyık, İbrahim" için Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
-
Bazı propolisli ambalaj çeşitlerinin gıdaların raf ömrüne etkisinin incelenmesi
Karpuz, Ezgi (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu tez çalışmasında, propolisli solüsyonların farklı uygulamalarının gıdaların raf ömrüne etkisi incelenmiştir. Bu bağlamda, gıda sektöründe sıkça tercih edilen vakum poşet, streç film ve kilitli poşetlerin yüzeyi, ... -
Beyaz çikolatada erime özelliklerinin reometre ile belirlenmesi
Yücel, Emel (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Çikolata üretimi süresince kakao yağının kristalleşme mekanizmasının tam olarak anlaşılması, istenilen kalitede çikolata üretimi için bilinmesi gereken önemli konulardan biridir. Kakao yağının polimorfik kompozisyonundaki ... -
Chia tohumuna atmosferik plazma uygulamasının farklı metotlarla elde edilen müsilajın teknolojik özelliklerine olan etkisinin incelenmesi
Mutlu, Şebnem (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Yapılan çalışmada chia tohumlarına 30 saniye, 1 dakika ve 2 dakika olmak üzere 3 farklı sürede atmosferik jet plazma uygulanmasının ardından tohumlardan sıcak ve soğuk ekstraksiyon olarak adlandırılan 2 farklı metotla ... -
Model jellerde tekstürel özelliklere bağlı olarak şeker salınımının belirlenmesi ve nümerik olarak modellenmesi
Göztok, Serpil Pekdoğan (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tez çalışmasında, model jeller hazırlanarak stabilizatör olarak da tanımlanan jelatin (160, 200 ve 250 bloom), düşük metoksilli (DM) pektin ve modifiye mısır (MM) nişasta olmak üzere üç farklı 'hidrokolloid' bileşen ... -
Propolisle kaplanan düşük yoğunluklu polietilen filmlerin antibakteriyel aktivitelerinin incelenmesi
Bayatbalay, Gizem (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Propolis, antibakteriyel ve antioksidan etkisinden dolayı ilaç, kozmetik, gıda sanayi ile apiterapi merkezlerinde çok yönlü olarak kullanılan bir maddedir. Son yıllarda gıdalarda mikrobiyel gelişmeyi kontrol altına alabilmek ... -
Sakız mayası (özü) hammaddelerinin nane aroması bileşenleri salınımına etkisi
Alaçam, Mümin (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Sakız yapısı itibariyle çözünebilen ve çözünemeyen kısım olan iki ana kısımdan oluşmaktadır. Çözünemeyen kısım dediğimiz bilinen adıyla sakız mayası (özü), ana fonksiyon olarak kontrollü salınım ile yararlı çözünebilen ... -
Ultrason destekli kristalizasyon ile çiğnenebilir şekerleme prosesi geliştirilmesi
Kopuk, Berkay (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tez çalışmasında, geleneksel çiğnenebilir yumuşak şekerleme üretiminde, sakarozun kısmi kristalizasyonunu tamamlamayı amaçlayan ve nihai ürünün kalite özellikleri üzerinde kritik öneme sahip olan bir proses için alternatif ...