Yazar "Gümüş, Tuncay" için Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
-
Bozadan izole edilmiş laktik asit bakterilerinin bazı teknolojik ve fonksiyonel özellikleri
Bozdemir, Merve (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada, Trakya Bölgesi Velimeşe Beldesi'nde geleneksel olarak üretilen 5 farklı Bozadan izole edilmiş PZR yöntemi ile tanımlanmış Limosilactobacillus fermentum (M3F), Levilactobacillus brevis (M18F), Leuconostoc ... -
Çipura (sparus aurata) derisinden üretilen jelatinin, reolojik ve teknolojik özellikleri üzerine tarımsal artık ekstraktlarının etkisi
Kaynarca, Gülce Bedis (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Su ürünleri kaynaklı jelatinler, düşük erime noktaları ve olumsuz tat-kokuya sahip olmalarından dolayı gıda ürünlerinde kullanımları sınırlıdır. Bu çalışmada çevre kirliliğine sebebiyet veren fakat gıda bileşeni olarak ... -
Farklı gam ilavesinin balık jelatinin teknolojik ve reolojik özellikleri üzerine etkisi
Yılmaz, Oylum Şimal (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Balık jelatininden oluşturulan jeller daha az kararlı olma eğiliminde ve daha zayıf reolojik özelliklere sahip olması nedeniyle gıda sanayinde doğrudan kullanılmaları uygun olmayıp modifiye edilmeleri gerekmektedir. Bu ... -
Pirinç ve üzüm atıklarından gellan gam üretimi ve gamların çeşitli kalite özelliklerinin belirlenmesi
Kamer, Deniz Damla Altan (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bu çalışmada, tarımsal atık olan pirinç kepeği ve üzüm posasının gellan gam üretiminde karbon kaynağı olarak değerlendirilme potansiyeli araştırılmıştır. Araştırma kapsamında; Sphingomonas paucimobilis (ATCC 31461) standart ... -
Sağım sistemlerinde UV-C ışınlama ile sütün mikrobiyolojik kalitesinin iyileştirilmesi
Atik, Azize (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bu çalışmada, sağım sistemlerinde farklı dozlarda UV-C ışın uygulaması ile sütün yapısını bozmadan mikrobiyal yükünün azaltılması amaçlanmıştır. Çalışma, çiğ süte farklı sıcaklık ve sürelerde UV-C ışın uygulanması ile sütün ... -
Siyez buğdayının (Triticum monococcum L.) besinsel içeriği ve deneysel tip 2 diyabet oluşturulan ratlarda antidiyabetik ve antioksidan özellikleri
Can, Seher (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu çalışma, Kastamonu ilinin farklı ilçelerinden temin edilen siyez buğdayının (Triticum monococcum L.) besinsel kalitesinin ve deneysel tip 2 diyabet oluşturulan ratlarda antidiyabetik ve antioksidan özelliklerinin ...