Yazar "Bilgin, Bilal" için Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
-
Kefir kültürü ilavesiyle fonksiyonel yoğurt üretimi
Chatıp, Gkıoultsın Alı (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tez çalışmasında kefir kültürü ilavesiyle üretilmiş fonksiyonel bir yoğurt üretimi ve kabul edilebilirliğinin araştırılması hedef alınmıştır. Yoğurt kültürü ile kefir kültüründeki faydalı mikroorganizmaların aynı ... -
Şekerleme üretiminde doğal renklendirici olarak karamuk (Berberiscrataegina) ekstresinin kullanımı üzerine bir araştırma
Çoban, Begüm (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Gıdalarda tüketicinin dikkatini çeken ve gıdanın kalitesi hakkında fikir edinmeyi sağlayan etkenlerin başında 'renk' gelir. Renklendiricilerin en çok kullanıldığı alanlardan birisi de şekerleme endüstrisidir. Şekerlemelerde ...