Erişim şekli için "info:eu-repo/semantics/openAccess" Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
Toplam kayıt 1676, listelenen: 721-740
-
İstanbul ilinde satışa sunulan tahin helvalarında aflatoksin varlığının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu araştırmada, İstanbul’da, süpermarketler ve halk pazarlarından (tesadüfi örnekleme yöntemine göre) satın alınan 15 adet sade, 15 adet kakaolu ve 15 adet fıstıklı olmak üzere toplam 45 adet tahin helvası örneği, ... -
İstanbul ilinde şeker ve şekerli mamüller tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Şeker ve şeker içeren gıdaların tüketimi ülkemizde ve dünyada sürekli artmaktadır. Artan şeker tüketim alışkanlıklarının incelendiği bu çalışmada; İstanbul ilinde 4 farklı sosyo-ekonomik grubu temsil eden 400 bireyin şeker ... -
İstanbul ilinde tüketicilerin çeşitli fonksiyonel gıda ürünlerine olan yaklaşımları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada İstanbul ilinde tüketicilerin fonksiyonel gıdalara olan yaklaşımları ile ailelerin sosyo-ekonomik özelliklerinin analizi amaçlanmıştır. İstanbul ilinde yaşayan 611 kişi ile yüz yüze anket çalışması yapılarak, ... -
İstanbul ilinde tüketime sunulan kırmızıbiberlerin bazı patojenler, kimyasal ve toksikolojik maddeler yönünden incelenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu arastırmada, stanbul linde baharat paketleyen ve son tüketiciye ulastıran büyük ölçekli 5 isletmeden bir yıl boyunca her ay alınan kırmızıbiber örnekleri Aflatoksin B1, toplam Aflatoksin, Sudan 1 ve Sudan 4 boyaları ... -
İstanbul ilinde vitamin kullanım alışkanlıkları ve bu alışkanlıkları etkileyen faktörlerin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu araştırma, İstanbul ilinde 4 farklı sosyo-kültürel grubu temsil eden toplam 1000 kişilik denek grubunun vitamin kullanım alışkanlıkları ve tercihlerini etkileyen faktörler hakkında fikirlerinin belirlenmesine çalışılmıştır. ... -
İstanbul İli Ortaöğretim öğrencilerinin bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışma, İstanbul ili çeşitli ilçelerinde okuyan Ortaöğretim öğrencilerinin bilinçli gıda tüketimi için bilgi edinme yolları irdelenmeye çalışılmış olup, edinilen bilgilerin tüketim alışkanlığına etkisini belirlenmek ... -
İstanbul Pirinççi Köyü dolgu mera alanlarının botanik kompozisyonları ve verim potansiyeli üzerine bir araştırma
(2008)Bu araştırma 2006-2007 yılları arasında İstanbul İli Eyüp İlçesi Pirinççi köyü doğal merasının moloz dökülen ve topraklarının çeşitli amaçlarla yok edilen 196 ha alanda yürütülmüştür. Bu araştırmada; Buğdaygil verimi, ... -
İstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve mısır ürünlerinde zearalenon (zea) düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada İstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve ürünlerinin, HPLC kullanarak zearalenon düzeyleri belirlenmiş, Türk Gıda Kodeksi (TGK) Tebliğ 2008/26’ya göre karşılaştırılmıştır. Zearalenon seviyelerinin ... -
İstanbul ve çevresinde süs bitkilerinde görülen fitopatojen bakterilerin neden olduğu hastalıklar üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)stanbul li’nin Bagcılar, Bakırköy, Fatih, Esenler, Eyüp, Sarıyer, Silivri, Sile, Sisli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde 2008 yılında fidanlıklar, park, bahçe ve rekreasyon alanlarındaki çok yıllık süs bitkileri üzerinde ... -
İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satılan bazı süt ürünlerinde stabilizatör maddelerin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satışa sunulan ulusal ve yerel firmalara ait süt ürünlerinden sade yoğurt ve ayranlarda, Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliğine göre kullanımına izin verilmeyen ... -
İstanbul'da tüketime sunulan hazır sebze salatalarının mikrobiyal güvenliğin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışmada, İstanbul’un ilçeleri arasında yer alan Esenler, Fatih, Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye’de bulunan lokanta ve restoranlardan 180 örnek toplanmıştır. Toplanan örneklerin mikrobiyal kalitesinin belirlenmesi ... -
İstanbul'daki bazı kasapların, şarküterilerin ve marketlerin et satış reyonlarının hijyen durumunun belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu çalısma, stanbul’da faaliyet gösteren ve rastgele seçilmis olan kasaplar, sarküteriler ve marketlerin et reyonlarında çalısan personelin egitim düzeyinin, isyerlerinin teknik sartlarının ve uygulanan temizlik sisteminin ... -
İş Tatmininin Örgütsel Bağlılığa Olan Etkisi: Kooperatif İşletmeler Örneği
(2016)Bu çalışmanın amacı; kooperatiflerde çalışan işgörenlerin iş tatmin düzeylerinin ve örgütlerine olan bağlılıklarının belirlenmesidir. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda, kooperatiflerde insan faktörü daha çok ortaklar ... -
İşletme koşullarında kullanılan bazı yemlerin besin madde kompozisyonu ve mikrobiyolojik özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışma içerisinde işletme koşullarında süt sığırlarının beslenmesinde kullanılan yem çeşitlerinin saklama koşulları içerisinde uğradığı bozulma ve besin madde kompozisyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla ... -
İşletmelerde motivasyon sistemi, araçlar ve yardımcı ögeler; ar-ge şirket örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Araştırmada, bir araştırma şirketindeki personelin motivasyon faktörlerinin uygulaması incelenmiş ve motivasyonda daha etkili bir rol oynayabilecekler tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırmanın amacı, çalışanları motive ... -
İşletmelerde müşteri ilişkileri yönetimi uygulamaları (CRM) ve müşteri bakış açısıyla crm uygulamalarının değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Araştırmada, ABC Kimya adlı kimyasal ve gıda hijyen dezenfektanları üreten firmanın CRM (Costumer Relationship Management = Müşteri İlişkileri Yönetimi) uygulamaları kendi içinde incelenmiş, İstanbul ili ve ilçelerinde ki ... -
İtfaiye hortumunun kurutma parametreleri ve uygun kurutucu seçimi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)İtfaiye istasyonlarında yangın söndürme, su çekme vb. gibi işlemlerde kullanılan yangına müdahale hortumlarının kurutulması için mevcut durumda doğal kurutma kullanılmaktadır. Kullanımlarından sonra itfaiye istasyonlarında ... -
İthal edilen ve Trakya bölgesinde tarımı yapılan alanlardan alınan kanola tohum örneklerinde tohum kökenli fungal etmenlerin tespiti
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışmada 2012 yılında ülkemize Bulgaristan'dan ithal edilen ve 2013 yılında Trakya bölgesinde bulunan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerine ait ilçelerden toplanan konola tohumu örneklerinde fungal etmenlerin ... -
İzabella üzüm çeşidinin Tekirdağ koşullarında yetiştirilme olanaklarının araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu arastırma, 2007 yılı vegetasyon döneminde yürütülmüstür. Arastırmada materyal olarak Karadeniz bölgesinde dogal olarak yetisebilen zabella üzüm çesidinin Tekirdag kosullarında yetistirilme olanaklarını belirlemek ... -
Japon bıldırcınlarında (Coturnix coturnix japonica) büyüme eğrisinin farklı modellerle belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada Japon bıldırcınlarında on günlük dönemler halinde 1-110 günlük yaşa kadar alınan canlı ağırlıklardan yararlanarak büyüme eğrisi farklı modeller kullanılarak belirlenilmesine çalışılmıştır. Araştırmada 70 ...