Erişim şekli için "info:eu-repo/semantics/openAccess" Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
Toplam kayıt 1676, listelenen: 521-540
-
Farklı reçetelerle üretilen bisküvilerde aroma ve akrilamid oluşumu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Maillard reaksiyonu, gıdalarda aroma ve renk gibi arzu edilen özelliklerin oluşumunu sağlamasının yanı sıra, akrilamid gibi kanserojen maddelerin oluşumuna da neden olmaktadır. Unlu mamullerde aroma gelişimine katkıda ... -
Farklı sitoplazmik erkek kısır ve restorer hatlar arasındaki melezlemeler ile elde edilen ayçiçeği hibritlerinin agronomik olarak değerlendirilmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu çalışmada; 2019 yılında farklı sitoplazmik ana ve restorer hatlar arasında yapılan melezlemeler ile elde edilen yağlık ayçiçeği hibritlerinden bölge koşullarında agronomik açıdan iyi performans gösterenleri belirlemek ... -
Farklı sosyo-ekonomik statü grupları arasında yaş meyve sebze satın alma davranışının analizi: Edirne ili örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Araştırmada Edirne merkez ilçesinde ikamet eden farklı sosyal statüye sahip bireylerin sebze/meyve satın alma ve tüketim davranışlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Buna göre araştırmada betimsel tarama modeli kullanılmıştır. ... -
Farklı starterlerle üretilen hardaliyelerin karşılaştırılması: Back-slopping ve kombucha
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Hardaliye, besleyici değeri yüksek bir ürün olan üzüm suyuna hardal tohumu ve vişne yaprağı ilave edilerek laktik asit fermantasyonu yoluyla üretilen geleneksel alkolsüz bir içecektir. Geleneksel hardaliye üretiminde maya ... -
Farklı sulama oranlarının taze fasülyede meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada bitkisel materyal olarak erkenci bir bodur fasulye olan “Gina” çeşidi (Phaseolus vulgaris var. Gina) kullanılmıştır. Bitkilerin yetiştiriciliği Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri ... -
Farklı sürelerde haşlanan baklagillerden elde edilen unların farklı oranlarda buğday ununa ilave edilmesi ve fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu araştırma kapsamında; ticari değeri olmayan yemeklik tane baklagillerin farklı sürelerde haşlanarak un elde edilmesi ve buğday ununa belli oranlarda eklenmesi fizikokimyasal açıdan incelenmiştir. Bu amaçla; fasulye, ... -
Farklı süt kombinasyonlarının süt reçeli üzerine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)İnsan beslenmesinin temel gıda maddelerinden biri olan sütün özelliklerinden daha fazla yararlanabilmek için farklı ürünler piyasada bulunmaktadır. Son yıllarda bu amaçla süt reçeli üretilmiş ve tüketicilerin beğenisine ... -
Farklı sıcaklıklar uygulanan üzüm çekirdeği yağlarının bazı fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada ısıl işlem uygulamasının üzüm çekirdeği yağının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinde meydana getirdiği değişimlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Trakya Bölgesi’nde 2018 yılı hasat döneminde yetiştirilen ... -
Farklı sıvı gübrelerin ekmeklik buğdayda (triticum aestivum l. ) verim ve kalite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırma, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Uygulama ve Deneme Tarlaları’nda 2017-2018 buğday yetiştirme döneminde Bölünmüş Parseller Deneme Desenine göre 3 tekrarlamalı olarak ... -
Farklı şeker koca darısı çeşitlerinin yem değerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Yapılan bu tez çalışması; şeker darısı çeşitlerinin, besin madde ve fiziksel özelliklerinin, yem mikroskopisi ve laboratuar analizleri ile ortaya konabilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma için 6 adet şeker darısı çeşidi ... -
Farklı taban gübresi uygulamalarının aspir( carthamus tinctorius l.) ‘in tohum verimi ve bazı kalite özelliklerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu araştırma 2016 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri deneme alanında yürütülmüştür. Deneme ‘Tesadüf Bloklarında Bölünmüş Parseller Deneme Desenine göre 3 tekrarlamalı olarak kurulmuştur. ... -
Farklı taç mikroklimalarının merlot (vitis vinifera l.) üzüm çeşidine ait asmalarda fizyolojik faaliyetler ve kalite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, 2013-2014 ve 2015 yıllarında Merlot/5BB aşı kombinasyonu asmalarda 3 farklı koltuk sürgünü uzunluğu (Yok, 3-4 yaprak, 6-7 yaprak) ve 3 farklı ana sürgün uzunluğu (1m, 1,25m, 1,5m) uygulamalarıyla oluşturulan ... -
Farklı tahıl-yem bezelyesi (Pisum arvense L.) karışımlarında verim ve verime etkili karakterlerin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu araştırma, farklı tahıl-yem bezelyesi (Pisum arvense L.) karışımlarında verim ve verime etkili karakterlerin belirlenmesi amacıyla Kırklareli ili merkeze 19 km uzaklıktaki Erikler köyü ekolojik şartlarında, 2012-2013 ... -
Farklı tarımsal alet ve makinalar ile çalışmada traktörde oluşan titreşimin saptanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Traktör titreşimlerinin hesaplanması önemlidir. Çünkü günümüzde traktör ve ya başka bir araçtan gelen titreşimlerin sürücülerdeki olumsuz etkileri bilinmektedir. Traktörler süspansiyon sistemine ahip değillerdir ( özellikle ... -
Farklı tekstür sınıfındaki toprakların toprak mekaniği ve mühendislik özelliklerinin değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırma toprağın önemli fiziksel özelliklerinden biri olan tekstür sınıfının değişmesinin, toprağın karakteristik özelliklerinde yaratacağı ayrıcalıkların saptanmasını amaçlamıştır. Çalışmanın bulgular bölümünde 17 ... -
Farklı tekstüre sahip topraklarda yüzeydeki su derinliğinin infltrasyon hızına etkilerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Farklı tekstüre sahip topraklarda yüzeydeki su derinliğinin infiltrasyon hızına etkilerinin araştırıldığı çalışma 2019 yılı Tekirdağ ili Ergene ilçesi koşullarında yürütülmüştür. Araştırmada beş farklı toprak tekstürüne ... -
Farklı tuzluluk ortamlarında deniz börülcesi (Salicornia europea) yetiştiriciliğinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Deniz Börülceleri (Salicornia europea) tuzluluğa dayanıklı bir bitkidir. Bu da onu diğer bitkilerden farklı kılmaktadır. S. europea Türkiye’de genellikle İç Anadolu Bölgesi’nde Tuz gölü ve çevresinde, Ege Denizi ve Marmara ... -
Farklı UV-C uygulama sürelerinin asmalarda aşıda kaynaşma özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırma 2009 yılı bahar döneminde Chardonnay / SO4 aşı kombinasyonu üzerinde farklı sürelerde uygulanan UV-C' nin aşıda kaynaşma üzerine etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla sürmüş çelik + sürmemiş ... -
Farklı xanthomonas bakterileri kullanılarak üzüm posasından ksantan gam üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada tarımsal sanayi yan ürünlerinden olan, şarap endüstrisi ve üzüm proseslerinde atık olarak ortaya çıkan üzüm posasının katma değeri yüksek, kullanım alanı geniş bir ürün olan ksantan gam üretiminde kullanılması ... -
Farklı xanthomonas türlerinin atok ekmeklerden ksantan gam üretimi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada gıda atıklarının önemli bir kısmını oluşturan atık ekmeklerin ekonomik olarak değerlendirilmesi amacıyla atık ekmeklerden farklı Xanthomonas izolatları ve standart üretici izolatı ile optimum koşullarda ...