Erişim şekli için "info:eu-repo/semantics/openAccess" Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
Toplam kayıt 1676, listelenen: 481-500
-
Farklı filtrasyon işlemleri ve ambalaj malzemelerinin farklı hasat dönemlerinde elde edilen natürel sızma zeytinyağının özelliklerinin korunmasına ve kalitesine etkilerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Zeytinyağına tüketim aşamasına kadar yetiştiricilikten işlenmesine kadar önemli işlemler uygulanmakta olup zeytinyağının fizikokimyasal ve duyusal özellikleri etkilenmektedir. İlave olarak, depolama aşamasında ve tüketiciye ... -
Farklı formülasyonlarda üretilen bebek mamalarının bileşimi, bazı mikrobiyolojik özellikleri ve Enterobacter sakazakii varlığının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırmada tesadüfi örnekleme yöntemine göre seçilen toplam altmış iki adet toz bebek maması, Toplam Mezofilik Aerobik Bakteri sayısı (TMAB), Toplam Termofilik Bakteri (TTB) sayısı, Toplam Psikrofilik Bakteri (TPB) ... -
Farklı fosfor dozlarının ketencik (Camelina sativa (L.) Crantz) bitkisinin tohum verimi ve bazı kalite özelliklerine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Farklı fosfor dozlarının ketencik bitkisinin tohum verimi ve bazı kalite özelliklerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışma Marmara bölgesinin kuzeyinde Trakya kesiminin güneyinde Tekirdağ ili Merkez ... -
Farklı fosfor dozlarının yem bezelyesi'nin (Pisum arvense L.) tohum verimi ve bazı tohum verimi kıstaslarına etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu araştırma 2010 yılında İstanbul İli Çatalca İlçesi İzzettin Köyü’nde çiftçi tarlasında tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekrarlamalı olarak kurulmuştur. Araştırmada yem bezelyesi (Töre) çeşidinde dört farklı ... -
Farklı gam ilavesinin balık jelatinin teknolojik ve reolojik özellikleri üzerine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Balık jelatininden oluşturulan jeller daha az kararlı olma eğiliminde ve daha zayıf reolojik özelliklere sahip olması nedeniyle gıda sanayinde doğrudan kullanılmaları uygun olmayıp modifiye edilmeleri gerekmektedir. Bu ... -
Farklı gelişme dönemlerinde hasat edilen bazı buğday (Triticum Aestivum L.) hasılı genotiplerinin yem değerlerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada başaklanma, süt olum ve hamur olum dönemlerinde hasat edilen dört buğday (Triticum Aestivum L.) çeşidinden elde edilen kuru otların kimyasal kompozisyonu, nispi yem değeri ve in vitro organik madde sindirilebilirliği ... -
Farklı genotiplere ait kuzuların kesim ve karkas özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Araştırma, farklı genotiplere sahip kuzuların kesim ve karkas özelliklerinin araştırılması amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada elde edilen veriler, tamamen şansa bağlı olarak seçilen 18 baş Kıvırcık, 16 baş Merinos ve 16 baş ... -
Farklı hayvan gübreleri ve mısır silajı karışımından hazırlanan hammaddelerden biyolojik metan veriminin saptanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Tez çalışmasında metan üretimi sırasında, bazı hayvan atıklarında yüksek konsantrasyonda amonyak bulunduğundan gözlemlenebilecek operasyonel sorunlar ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu nedenle kullanılan vizon gübresi, ... -
Farklı hücre senkronizasyon yöntemlerinin erken ve geç pasaj sayılarındaki sığır ve koyun hücreleri üzerindeki etkilerinin incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Donör hücrelerin hücre döngüsü aşaması, nükleer transfer embriyolarının gelişim yeteneğini etkileyen önemli bir faktördür. G0/G1 aşamaları nükleer transferde en uygun hücre döngüsü aşaması olarak kabul edilmektedir. Bu ... -
Farklı karma yemlerde yem mikroskopisi ve kimyasal metotlarla belirlenen ham protein ile ham selüloz değerlerinin karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırmada, karma yemlerde ham protein ve ham selüloz miktarlarının yem mikroskopisi ve kimyasal metotlarla belirlenerek; yem mikroskopisi metodunun kimyasal metotlara ne kadar yaklaştığını ve yerine kullanılıp ... -
Farklı karıştırma uygulamalarının kompost üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Hayvansal atıklar, kompost yapımı ile faydalı bir ürün haline dönüştürülmektedir. Bu sayede gübre problem olmaktan çıkarak kar getiren hayvansal bir ürün haline gelmektedir. Kompost üretimi ve kullanımı, doğal sistemlerin ... -
Farklı katkı maddeleri ile silolanan İtalyan çimi (Lolium italicum L) kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu çalışma, İtalyan çimi varyetesi olan ryegrass otunun farklı katkı maddesi kullanılarak silolanabilme özelliklerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenmiştir. İtalyan çimi çiçeklenme döneminin ortasında (%50-60) hasat ... -
Farklı kavurma koşullarının kuruyemişlerin fiziksel, kimyasal özelliklerine ve mineral biyoerişebilirliğine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada farklı kavurma koşullarında üretilen badem, fındık, kaju ve leblebi örneklerinde oluşan fiziksel ve kimyasal değişimler incelenmiştir. Bu çalışmada kuruyemişlerde farklı kavurma koşullarında; % nem, su aktivitesi, ... -
Farklı kavurma sıcaklıklarının bazı kuruyemişlerde akrilamid oluşumuna etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışma ile 3 farklı kuruyemiş çeşidi olan ayçiçeği çekirdeği, badem içi ve yer fıstığına 3 farklı kavurma sıcaklığı uygulanması sonucunda oluşan akrilamid konsantrasyonlarının araştırılması hedeflenmiştir. Bu amaçla ... -
Farklı kimyasal uygulamalarının 0900 ziraat çeşidi kirazın çatlaması üzerine etkilerinin tespit edilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Kirazda meyve çatlamaları %10-90 oranında ürün kayıplarına yol açabilmektedir. Kirazda pazar değeri kayıplarını etkileyen faktörlerin en önemlilerinden biri meyvelerde oluşan çatlamalardır. Hasat öncesi yağışlar sebebiyle ... -
Farklı kök ortamları ve gübrelerin Atatürk çiçeğinde bitki ve brakte gelişimine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma, farklı kök ortamları (perlit, torf ve %75 torf +%25 süper iri perlit) ve beş farklı su ve gübrenin mini Atatürk çiçeğinde (Euphorbia pulcherrima) bitki ve brakte gelişimine etkisini araştırmak amacıyla, ... -
Farklı kök ortamları ve kimyasal uygulamaların, ortancada çeliklerin köklenmesi gelişme ve sepallerde renk oluşumuna etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Ortanca çeliklerinin köklenmesine etkisi konusunda Altı kök ortamın (1.Perlit,2.Torf,3.Cibre,4.Zeolit,5.Kayayünü,6.Cocopeat)’etkisini araştırmak için tesadüf bloklarında 3 tekerrürlü bir deneme bahçe bitkileri laboratuvarında ... -
Farklı kök ortamı ve gübrelerin, soğuk serada yetiştirilen domates çeşitlerinde, gelişme ve verime etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu denemede, farklı kök ortamı ve gübrelerin, soğuk serada yetiştirilen domates çeşitlerinde, gelişme ve verime etkisi araştırılmıştır. Denemede 3 kök ortamı (cocopeat, perlit ve ponza), 2 çeşit ( M1103F1: Yer,erik domates ... -
Farklı kurutma metotlarının domatesteki likopen miktarına etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Likopen, çeşitli sebze ve meyvelerde bulunan karotenoid grubu önemli bir biyoaktif maddedir. Domates ve domates kaynaklı ürünler likopenin en iyi kaynağıdır. Antioksidan etkisi nedeniyle likopenin hücreleri oksidatif ... -
Farklı kurutma ön işlemleri ve yöntemlerinin pırasanın (allium porrum l. ) fizikokimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada taze pırasalara (Allium porrum L.) suda haşlama ve tuzlu suda haşlama ön işlemleri uygulanmış ve tepsili kurutucu ile mikrodalga kurutucu kullanılarak iki farklı kurutma yöntemi ile kurutma işlemi gerçekleşt ...