Erişim şekli için "info:eu-repo/semantics/openAccess" Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
Toplam kayıt 1676, listelenen: 381-400
-
Edirne koşullarında anasonda (pimpinella anisum l.) farklı ekim zamanlarının verim ve kaliteye etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmanın amacı; Edirne koşullarında anasonda (Pimpinella anisum L.) farklı ekim zamanlarının verim ve kaliteye etkisini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada, bitki boyu 36,25-43,53 cm arasında, ... -
Edirne merkezde ilköğretim çağındaki çocukların süt içme alışkanlıklarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Gıda tüketimi konusunda pozitif tutumların kazanılması hayatları boyunca sağlıklı olmaları adına oldukça önemlidir. İlköğretim çağındaki çocukların gıda tüketimi okul sağlığı hizmetlerinin bir parçası olarak görülmeli ve ... -
Edirne ve çevresinde otoban kenarlarındaki topraklarda bazı ağır metal kirliliğinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu arastırma, Edirne ilinden geçen otoban kenarlarındaki topraklarda bazı ağır metallerin kirliliğinin belirlenmesi amacıyla yapılmıstır. Bunun için Edirne merkez ilçe ve Havsa ilçelerinden 56 farklı yerden toprak örneği ... -
Edirne yöresi arazi toplulaştırma çalışmalarının sulama sistemlerinin planlanması ve işletilmesi üzerine etkinliklerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada; Edirne ili İpsala ilçesinde Merkez ve Ahır, Balabancık, Karaağaç, Sarıcaali, Sultan, Tevfikiye köylerinde 2011 yılında tamamlanan, Kırcasalih II. Kısım Arazi Toplulaştırma Projesinin etkinlik durumu ... -
Edirne yöresinde üretilen pirinçlerde pestisit tayini
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu tezin amacı, Edirne yöresinde yetiştirilen pirinçlerde pestisit kalıntılarını tayin etmektir. Ülkemizde pirinç hemen her bölgede azda olsa bir ekiliş alanına sahiptir. Ancak, verimler bölgeden bölgeye oldukça farklılık ... -
Edirne yöresinde yetiştirilen çeltik bitkisinin bazı ağır metal içeriklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırma, Edirne ili İpsala yöresinde yetiştirilen çeltik bitkisinin bazı ağır metal içeriklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bunun için İpsala, Uzunköprü ve Meriç ilçelerinden Meriç + Ergene Nehri suyu, Meriç ... -
Edirne yöresindeki bazı agrega ve taş ocakları malzemelerinin beton ve beton-asfalt üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu çalısmada Edirne yöresinde bulunan agrega ve tasocakları malzemelerinin beton ve beton-asfalt malzemesi üretiminde kullanılabilirliklerinin arastırması yapılmıstır. Ocaklardan alınan numuneler üzerinde standartların ... -
Edirne'de tüketime sunulan çiğ tavuk etlerinin mikrobiyolojik yönden değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, Şubat 2011 - Ocak 2012 tarihleri arasında Edirne ili ve ilçelerinde bulunan çeşitli kanatlı eti satış yeri ve marketler ile kanatlı eti parçalama tesislerinden temin edilen bütün piliç, kanat, baget, but ... -
Edirne-Uzunköprü yöresindeki tarımsal işletmelerde ortaya çıkan hayvansal atıkların oluşturduğu çevresel sorunların belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Tarımsal isletmelerde ortaya çıkan hayvansal atıklar, barınaklarda üretilen kaba gübre ve idrar, yataklık malzemesi olarak kullanılan altlık, süt sagım yerinde olusan atık sular, gezinti alanında olusan yüzey akıs suları ... -
Edirne’ de ceviz bakteriyel yanıklık hastalığının yaygınlığı ve etmenin tanısı
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Ceviz (Juglans regia L.), besin değeri yüksek meyvesi ve mobilya endüstrisinde kullanılan ağacı dolayısıyla meyve türleri arasında büyük önem taşır. Ülkemizde ceviz üretimi son zamanlarda önemli bir seviyede artış göstermiştir. ... -
EDİRNE İLİ LALAPAŞA İLÇESİ SÜT SIĞIRCILIĞI EĞİTİMİNİN TARIMSAL YAYIM AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu araştırma, Edirne İli Lalapaşa İlçesi’nde, Lalapaşa Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen Süt Sığırcılığı Eğitimi ve bu eğitimi alan kişilerin durumlarını kapsamaktadır. Araştırmada veriler gözlem, mülakat ve anket ... -
The effect of using different levels of calcium carbonate on the physical, chemical and sensory properties of yoghurt
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Farklı oranlarda CaCO? ilave edilmiş ve edilmemiş sütlere zenginleştirme işlemi pastörizasyon öncesi ve sonrası uygulanmıştır. Elde edilen zenginleştirilmiş yoğurtların fiziksel, kimyasal, duyusal kriterleri ve depolama ... -
The effects of kefir addition on fermentation characteristics, aerobic stability, and in vitro digestion properties of white clover silages
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tezin amacı, kefir mayası ilave edilen ak üçgül silajlarının fermantasyon özellikleri, aerobik stabilitesi, besin değeri, in vitro sindirilebilirliği, bazı mikro ve makro besin elementleri konsantrasyonu ve yağ asidi ... -
Ege bölgesi karma yem sanayinin mevcut durumunun incelenmesi ve geliştirilmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışmanın amacı, Ege bölgesi karma yem sanayinin teknik yönden analizi ve geliştirilmesi üzerine önerilerde bulunmaktır. Bu amaçla, Ege Bölgesinde bulunan yem fabrikalarından 41 tanesi ile anket çalışması yapılmış ve ... -
Ege bölgesi tütün çeşitlerinin Denizli koşullarında verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Denizli ili, Beyağaç İlçesi, Kızılcaağaç Köyünde 2013 yılında yapılan bu araştırmada; ETAE’den temin edilen iki yeni tütün çeşidi, (Birlik 125, Birlik 127), iki standart çeşit (İzmir Özbaş, Akhisar 97) ve bir köy popülasyonu ... -
Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen narenciye ürünlerindeki pestisit kalıntı düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu çalışmada, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde yetiştirilen ve tüketime sunulduğu alanlardan toplanan 210 numune narenciye ürününde (mandalina, portakal ve limon) kullanılan pestisitlerin kalıntı düzeyleri araştırılmıştır. ... -
Eğimli bağda farklı anaç ve salkım seyreltme uygulamalarının Cabernet Franc üzüm çeşidinin verim ve kalite üzerine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışma 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyodlarında iki yıl süreyle Tekirdağ ili Şarköy ilçesi sınırları içinde yer alan özel üretici bağında yürütülmüştür. Deneme alanı 40° 39' 12.00" K ve 27° 03' 20.00" D ... -
Eğrilerin kesirli türev yardımıyla incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Kesirli analiz matematiğin teorik kısmında büyük bir öneme sahip olduğu gibi uygulama alanında da büyük bir yer edinmiştir. Bu tez çalışmasında Kesirli Analiz teknikleri kullanılarak eğrilerin geometrisi ele alındı. Bu ... -
Ekmek mayası ( saccharomyces cerevisiae) fabrikası artığı eleküstü mayadan invertaz enzimi üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada endüstriyel ekmek mayası üretiminde artık olarak açığa çıkan eleküstü mayadan invertaz enzimi üretilmesi amaçlanmıştır. Eleküstü mayadan ekstrakte edilen ve ham enzim olarak tanımlanabilecek, yüksek invertaz ... -
Ekmeklerde ICP-OES yöntemi ile sodyum miktarının belirlenmesi ve gıda eğitimi alan öğrencilerin tuz tüketim bilinci: tekirdağ ili süleymanpaşa ilçesi örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bu araştırmada, Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren 5 farklı ekmek fırınından bir ay arayla alınan 5 ekmek çeşidinde (beyaz buğday unu ekmeği, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek, ekşi mayalı ekmek ve tuzsuz ...