Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Türkiye'de buğdayda uygulanan tarım politikalarının üreticiler ve tüketiciler üzerindeki etkileri: Trakya bölgesi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)
Üretimi yapılan tahıllar içinde en büyük paya sahip olan bugday, Türkiye için önemli bir tarım ürünüdür. Bu arastırmanın amacı, Türkiye’de bugdayda uygulanan tarım politikalarını degerlendirerek, uygulanan politikalar ...
Trakya bölgesinde kırsal kooperatiflerin katılımı ile ekoturizmi geliştirme olanakları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Ekoturizm, doğal alanlara yapılan, çevreyi koruma ve yerel halkın refahını devamlı kılma sorumluluğu taşıyan tatil/seyahattir. Tanımdan da anlaşılacağı gibi yerel halkın refahını, yani bir anlamda ekonomik anlamda kalkınmasını ...
Trakya bölgesinde buğday, ayçiçeği ve çeltiğin üretim ve pazarlama sorunlarının analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalı?mada Trakya bölgesinde yeti?tirilen ve tüketilen önemli tarımsal ürünlerden olup ülke tarımı içerisinde ya?amsal ve ekonomik öneme sahip olan buğday, ayçiçeği ve çeltiğin bölge ve ülkedeki üretimi ile dı? ticareti ...
Trakya bölgesinde yaşanan çevre sorunları ve sosyo-ekonomik etkilerinin analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Trakya bölgesinde yaşanan çevre sorunlarının temelinde bölgede son 30 yılda yaşanan sanayileşmeden kaynaklanmaktadır. Bölgede yaşanan çevre sorunlarının başında yerüstü su kaynaklarında görülen kirlenmedir. Bunun yanında ...