Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Dana eti miyofibriler proteinlerinin fonksiyonel özellikleri üzerine bazı et katkı maddelerinin etkilerinin araştırılması
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
Et endüstrisinde, et ve et ürünlerinin üretim aşamalarında proteinler büyük rol oynar. Proteinlerin yapısal ve fonksiyonel özellikleri ürünün son halini etkilemektedir. Bu nedenle proteinlerin özelliklerden maksimum derecede ...
Trakya yöresine ait Papazkarası üzümleri kullanılarak, spontan fermantasyon ile elde edilen şaraplardan Saccharomyces cerevisiae türü mayalarının izolasyonu, tanımlanması ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)
Günümüzde, özellikle büyük çaplı ticari şarap üretiminde, fermantasyon genellikle Saccharomyces cerevisiae türü maya kültürleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Standart şarap mayası starter kültürleri yurt dışından ...