Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Farklı yağ oranlarına sahip manda sütünden köy tipi beyaz peynir üretimi üzerine bir çalışma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Çalışmamızda farklı yağ oranlarına sahip manda sütü kullanılarak köy tipi beyaz peynir üretimi gerçekleştirilmiştir. %2, %2,5, %3, %3,5 ve %4 yağ oranlarına sahip Manda sütünden elde edilen beyaz peynir örneklerinin 0., ...
Farklı sıcaklıklar uygulanan üzüm çekirdeği yağlarının bazı fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmada ısıl işlem uygulamasının üzüm çekirdeği yağının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinde meydana getirdiği değişimlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Trakya Bölgesi’nde 2018 yılı hasat döneminde yetiştirilen ...
Işınlama işleminin chia (salvia hispanica l.) tohumu yağlarının kimyasal özellikler üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmada, ışınlama işleminin chia tohumu yağlarının kimyasal özellikler üzerine etkisi incelenmiştir. Araştırmada kullanılan örnekler Arjantin? den ülkemize ithalat yolu ile bu ürünü getiren özel bir firmadan temin ...
Chia (salvia hispanica l. ) tohumu ilave edilmiş köftelerin fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmada, farklı oranlarda (%5, %10, %15 ve %20) chia tohumu unuyla zenginleştirilmiş köfte örneklerindeki yağ, protein, kül, tuz ve nem ile pişme ve ağırlık kayıpları, yağ bileşimleri, renk, pH, peroksit ve serbest ...
Işınlama işlemi uygulanmış sumak (rhus coriaria l. ) meyve yağlarının fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmada, sumak meyvelerine farklı dozlarda gama ışınları uygulanıp, sumaktan yağ elde edildikten sonra yağın kalite özelliklerinde meydana gelebilecek bazı değişikliklerin ve oksidatif stabilitelerinin belirlenmesi ...