Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
Görüntü işleme teknolojisi ve yapay sinir ağlarının gıda ürünlerinde bazı kalite özelliklerinin belirlenmesinde kullanılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu çalışmada, görüntü işleme teknolojisi ve yapay sinir ağları kullanarak üç farklı gıda maddesinin bazı kalite özellikleri belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde, 3 faktörlü merkezi kompozit deney tasarımı ...
İstanbul ilinde satışa sunulan tahin helvalarında aflatoksin varlığının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)
Bu araştırmada, İstanbul’da, süpermarketler ve halk pazarlarından (tesadüfi örnekleme yöntemine göre) satın alınan 15 adet sade, 15 adet kakaolu ve 15 adet fıstıklı olmak üzere toplam 45 adet tahin helvası örneği, ...
Tekirdağ ilinde satışa sunulan kuru incirlerde aflatoksin varlığı
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)
Bu araştırmada Tekirdağ ilinde satışa sunulan toplamda 45 kuru incir örneğindeki aflatoksin miktarları HPLC yöntemi ile incelenmiştir. Örneklerin sadece 4'ünde tespit edilebilir düzeyde aflatoksin belirlenmiş olup, diğer ...
Tekirdağ ve Çorum illerinde üretilen buğday ve çavdar unlarında aflatoksin miktarlarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)
Bu arastirmada farkli iklim özelliklerindeki illerimizden Çorum ve Tekirdag’da, üretilen ve satisa sunulan tam bugday unu, ekmeklik un ve çavdar unu örneklerinde küf gelisimi ve aflatoksin olusumu ile ilgili incelemeler ...
İstanbul ilinde satışa sunulan kuru incir ve kuru üzümlerde aflatoksin ve okratoksin a varlığı
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)
Bu araştırmada, İstanbul ilinde tüketime sunulan kuru incirlerde aflatoksin ve okratoksin A, kuru üzümlerde ise sadece okratoksin A varlığı incelenmiştir. Araştırmada kullanılan örnekler toptan/perakende satış noktaları ...
Sofralık siyah zeytinde aflatoksijenik küf gelişimi ve aflatoksin oluşumuna Lactobacillus plantarum ve bazı bitki ekstraktlarının etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu araştırmada, bitki ekstraktlarının (Origanum onites, Satureja hortensis, Capsicum annuum, Olea europaea) farklı konsantrasyonlarının ve potasyum sorbatın sofralık siyah zeytinlerde küf gelişimi ve aflatoksin oluşumuna ...
Farklı bitki ekstraktlarının Aspergillus parasiticus gelişimine etkisinin araştırlıması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)
Bu araştırmada, bitki ekstraktlarının (kekik, biberiye, altın çiçeği) aflatoksin oluşturan küfler üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla in vitro çalışması yapılmıştır. Bu çalışmada bitki ekstraktlarının Aspergillus ...