Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
CEVAP YÜZEYİ YÖNTEMİ KULLANILARAK STEVİA ÖZÜ İÇEREN DÜŞÜK KALORİLİ BÖĞÜRTLEN REÇELİ FORMÜLASYONUNUN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada stevia özü kullanılarak düşük kalorili böğürtlen reçeli üretimi amaçlanmıştır. Denemeler cevap yüzey yöntemine (RSM) göre dizayn edilmiş, pektin (% 0,5-1), şeker (% 15-50) ve stevia (% 0,02-0,06) miktarları ...
Doğal tatlandırıcıların (stevga ve akçaağaç grubu sütlü tatlıların fiziksel, kimyasal ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu araştırmada, doğal tatlandırıcılardan stevia ve akçaağaç ?urubunun sütlü tatlıların fiziksel ve kimyasal kalitesine etkileri araştırılmıştır. Sakkaroz ile hazırlanan sütlü tatlılara alternatif olarak % 8,11 oranında ...