Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Tekirdağ ilinde tahıl üretim alanlarındaki yabancı otlarda görülen virüslerin saptanması üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalısma Trakya Bölgesi’nin Tekirdağ ili’nde tahıl üretiminin yoğun olarak yapıldığı 9 ilçe ve bu ilçelere bağlı 30 yerlesim biriminde gerçeklestirilmistir. 2008 yılında Tekirdağ ili tahıl üretim alanlarındaki tek ve ...
İstanbul ilinde karpuz ekim alanlarında Cucumber mosaic virus (CMV) ve Zucchini yellow mosaic virus (ZYMV) 'nin yaygınlıklarının araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
İstanbul ilindeki karpuz üretim alanlarında 2014 yılı üretim döneminde gerçekleştirilen sürvey çalışmalarında, verim kayıplarına neden olan virüs hastalıklarını saptamak amacıyla 344 yaprak örneği toplanmıştır. Karpuz ...
Tekirdağ ili bağ alanlarında bazı üzüm çeşitlerinde asma yaprak kıvrılma virüsünün (GLRaVs) belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Asma yaprak kıvrılma virüsleri, Asma kısa boğum virüsünden sonra asmalarda en yaygın görülen ikinci kompleks virüs etmenidir. Bu çalışmada Tekirdağ il merkezi, Şarköy ve Marmaraereğlisi ilçelerinde bazı bağ alanlarında ...
ISPARTA İLİ KİRAZ (Prunus avium L.) BAHÇELERİNDE GÖRÜLEN FİZYOLOJİK SORUNLAR İLE VİRÜS HASTALIKLARININ SAPTANMASI VE MÜCADELE ÖNERİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Türkiye, Dünya’da kiraz (Prunus avium L.) üretimi ve kiraz ihracatı bakımında yıllara göre en önemli ülkelerden biri konumundadır. Isparta ise Türkiye’de gerek üretim ve gerekse ihraç edilen kiraz miktarları bakımından ...
Trakya bölgesi ayçiçeği üretim alanlarındaki virüs hastalıklarının saptanması üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de tohumları bitkisel yağ kaynağı olarak insan beslenmesinde ve gıda sanayinde ham madde olarak kullanılan ayçiçeği (Heliantus annuus L.) önemli bir yağ bitkisidir. Türkiye’deki ayçiçeği ...
Trakya bölgesinde badem (Prunus dulcis) ağaçlarında görülen virüs hastalıklarının saptanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Türkiye’de tatlı badem (Prunus dulcis Mill.) çağlası ve içi sevilerek tüketilen sert kabuklu bir meyve türüdür. Siyanürik asit içeren acı badem (Prunus amara L.) ise badem yağı hammaddesi için üretilen kabuklu bir meyve ...