Ara
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
Asma ve asma anacı yaprak ve köklerinde kalsiyum oksalat kristallerinin yoğunluğunun değişimi ve yapısal özellikleri
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
Bu araştırmada, Tekirdağ Bağcılık Enstitüsü Müdürlüğü arazisinde bulunan 5 kültür asması çeşidi (Vitis Vinifera L.) (Red Globe, Gamay, Michele Palieri, Hamburg Misketi ve Çavuş) ve 5 asma anacı (SO4, 5BB, 140Ru, 41B ve ...
Hasat sonrası potasyum permanganat, UV-C, salisilik asit ve sıcaklık uygulamalarının kivi kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalısmada, Hayward kivi çesidine ait meyvelere hasat sonrası potasyum permanganat (KMnO4), UV-C, salisilik asit (SA) ve sıcaklık uygulamaları yapılarak, meyve kalitesi ve muhafaza süresi üzerine etkileri arastırılmıstır. ...
Melezleme ıslahı ile elde edilen bazı üzüm çeşitlerinin ebeveyn analizleri ve çekirdeksiz fertlerin marköre dayalı seleksiyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Bu araştırmada; Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu tarafından melezleme çalışmaları sonucunda tescil edilmiş olan, Tekirdağ Çekirdeksizi, Trakya İlkeren, 2B-56 (Reçel üzümü), 3A-261 (Güz üzümü), Barış üzüm çeşitlerinin ...
Organik ve konvansiyonel yöntemlerle yetiştirilmiş taze ve dondurulmuş domateslerde kalıntı miktarları ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada; organik ve konvansiyonel yöntem uygulanarak yetiştirilen Rio Grande çeşidi domateslerin taze ve dondurulmuş meyveleri araştırmanın materyalini oluşturmuştur. Numuneler hasat edildiği gün, fabrikada organik ...
Salisilik asit uygulamalarının farklı sulama seviyelerinde yetiştirilen yazlık kabakta (Cucurbita pepo L.) bitki gelişimi ve verime etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Salisilik asit (SA) bitkiler tarafından üretilen, birçok biyotik ve abiyotik stres faktörlerine karşı toleransı sağlayan mekanizmada sinyal görevi yapan bir moleküldür. Yazlık kabak yetiştiriciliğinde sulamanın zamanında ...
Farklı taç mikroklimalarının merlot (vitis vinifera l.) üzüm çeşidine ait asmalarda fizyolojik faaliyetler ve kalite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada, 2013-2014 ve 2015 yıllarında Merlot/5BB aşı kombinasyonu asmalarda 3 farklı koltuk sürgünü uzunluğu (Yok, 3-4 yaprak, 6-7 yaprak) ve 3 farklı ana sürgün uzunluğu (1m, 1,25m, 1,5m) uygulamalarıyla oluşturulan ...
Asmada (Vitis vinifera L.) erkencilikten sorumlu aday genleringenom düzeyinde belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2023)
Bu çalışmada, üzümde erkencilikten sorumlu aday genlerin genom düzeyinde belirlenmesi amacıyla transkripsiyonel çalışmalar yürütülmüştür. 3'ü erken 2'si geç olgunlaşan toplamda 5 çeşitte, 3 biyolojik tekrarlı olacak şekilde ...
Bazı yerel karpuz genotiplerinin morfolojik ve moleküler karakterizasyonu
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)
Bu çalışmada bazı yerel karpuz genotiplerinin ve melezlerinin morfolojik ve moleküler karakterizasyonları gerçekleştirilmiştir. Çalışmada incelenen morfolojik özellikler ebeveynlerde ve melezlerde varyasyonun açıklanmasında ...