Ara
Toplam kayıt 22, listelenen: 1-10
Bitkisel yağ tüketim tercihlerini etkileyen faktörlerin analizi: Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
Son yıllarda gıda güvenliği konusunda bilincin artmasıyla bitkisel kökenli yağların tüketiminde de değişiklikler gözlenmektedir. Özellikle gelir düzeyine bağlı olarak tüketiciler, sağlıklı ve güvenilir olduklarına inandıkları ...
Çeşitli gıda ürünlerinin pazarlamasında kullanılan çevre dostu kavramlar üzerine tüketici algısının belirlenmesi (Tekirdağ/Süleymanpaşa örneği)
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
Bu araştırma Türkiye'de gıda pazarlamasında kullanılan çevre dostu kavramlar olan (Organik gıda ürünleri, Doğal gıda ürünleri ve iyi tarım uygulamaları) ve diğer kavramlar (Konvansiyonel ürünler, Kooperatif markalı ürünler ...
E-gıda ticaretinin tarım sektörü üzerine etkileri
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)
Dünyamız hızlı bir şekilde değişiyor. İnternetin bulunması ve yaygınlaşması ile mesafeler kısalmış iletişim artmıştır. Çağımız bilgi ve bilgiye sahip olanların sektörlere yön vereceği dijital çağ olma yolunda hızla ...
Farklı sosyo-ekonomik statü grupları arasında yaş meyve sebze satın alma davranışının analizi: Edirne ili örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)
Araştırmada Edirne merkez ilçesinde ikamet eden farklı sosyal statüye sahip bireylerin sebze/meyve satın alma ve tüketim davranışlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Buna göre araştırmada betimsel tarama modeli kullanılmıştır. ...
Tarımsal üretimde traktör etkinliğinin analizi: Trakya bölgesi örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
Bu çalışmada, Trakya bölgesinde ayçiçeği ve buğday üreten işletmelerin traktör kullanım etkinliklerinin belirlenmesi amacıyla veri zarflama analizi (VZA) ve bulanık veri zarflama analizi (BVZA) yapılmıştır. Ayrıca işletmelerin ...
Trakya bölgesinde tarımsal gübre kullanımının analizi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
Gübreler bitkisel üretimin sürdürülebilirliği için son derece önemli bir işleve sahiptir. Ancak gübrelerin uygun olmayan kullanımı önemli verim kayıpları yanında, ekonomik ve çevresel sorunlara da neden olabilmektedir. ...
Üniversite öğrencilerinin şekerli içecek tüketim eğilimleri üzerine bir araştırma: Enstitüler örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
Son yıllarda, dünya genelinde şekerli içecek tüketimi ve onun insan sağlığı üzerine etkilerine ilişkin birçok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalarda, şekerli içecek tüketiminin insanlarda başta obezite olmak üzere kalp ...
Yerel markalı süt ve süt ürünlerine yönelik tüketici eğilimleri ve gıda güvenliği algısının analizi; Tekirdağ ili örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
İnsanların yeterli ve dengeli beslenmek anlamında tüm hayatı boyunca ihtiyaç duyduğu hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz, vitamin ve mineralleri tam ve yeterli olarak barındırması süt ve süt ürünlerini tüketmenin çok ...
Sürdürülebilir kalkınma perspektifinde sanayiye entegre olmuş tarım satış kooperatiflerinin ekonomik kalkınmaya etkileri
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)
Günümüzde ekonominin tarım, sanayi ve hizmet kesimleri birbirlerine neden ve sonuç ilişkileri ile bağımlıdır. Bir ülkede ya da bir ülkenin herhangi bir bölgesinde gelişmeden bahsedilmesi ancak tarım, sanayi ve hizmet ...
Somali açısından Türkiye'de modern sulama sistemleri üzerine bir araştırma
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)
Bu araştırmada, Somali Açısından Türkiye'de Modern Sulama Sistemleri Üzerine ve bunların uygulanabilirliği koşul ve olanaklarını araştırmaktadır. Bu kapsamda tarımda bir yenilik olan sulama sistemleri tarımsal yayım ve ...