Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Dülger, Gizem Çağla
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu araştırma, Edirne koşullarında, 2014 ve 2015 yıllarında yetiştirilen Palancı, VD1sn8 ve VD1sn6 genotipleri ile Nusem ticari hibrit çeşit olmak üzere dört farklı çekirdek kabaklarının, çekirdek oluşumundan son hasat ...
Kimyasal rafinasyonun mısır yağının bazı element içerikleri ile bazı kalite özelliklerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Bitkisel yağlara genel kullanım amacıyla rafinasyon işlemi uygulanmakta olup tüketicilerin çoğunluğu rafine yağları tercih etmektedir. Bu yüzden rafine bitkisel yağlarda kalitenin değerlendirilmesi bilhassa önem ...
Işınlama işleminin chia (salvia hispanica l.) tohumu yağlarının kimyasal özellikler üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmada, ışınlama işleminin chia tohumu yağlarının kimyasal özellikler üzerine etkisi incelenmiştir. Araştırmada kullanılan örnekler Arjantin? den ülkemize ithalat yolu ile bu ürünü getiren özel bir firmadan temin ...
Chia (salvia hispanica l. ) tohumu ilave edilmiş köftelerin fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmada, farklı oranlarda (%5, %10, %15 ve %20) chia tohumu unuyla zenginleştirilmiş köfte örneklerindeki yağ, protein, kül, tuz ve nem ile pişme ve ağırlık kayıpları, yağ bileşimleri, renk, pH, peroksit ve serbest ...
Işınlama işlemi uygulanmış sumak (rhus coriaria l. ) meyve yağlarının fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmada, sumak meyvelerine farklı dozlarda gama ışınları uygulanıp, sumaktan yağ elde edildikten sonra yağın kalite özelliklerinde meydana gelebilecek bazı değişikliklerin ve oksidatif stabilitelerinin belirlenmesi ...
Bazı aspir (carthamus tinctorius l.) çeşitlerinde olgunlaşma periyodu süresince yağ asiti, tokoferol ve sterol kompozisyonlarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu araştırmada çiçeklenmeden olgunlaşma periyoduna kadar farklı dönemlerde hasat edilen aspir (Dinçer, Balcı, Remzibey, Yenice, Linas, Olas) çeşitlerinin tohumlarından elde edilen yağların kimyasal özellikleri (yağ oranı, ...