Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Transglutaminaz ilave edilerek üretilen piliç burgerlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Transglutaminazlar, peptidler veya proteinler arasında çapraz bağ oluşumunu katalizleyen enzimlerdir. Geniş bir pH ve sıcaklık aralığında aktivite göstermeleri nedeniyle birçok gıdada kullanılabilmektedirler. Amino asitler ...
Zeytin ezmesi üretiminde HACCP sisteminin kurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Sofralık zeytin üreticileri, sofralık olarak değerlendiremeyecekleri zeytinleri zeytin ezmesi üretiminde kullanmaktadır. Ancak bu zeytinlerin arasında tüketici sağlığı açısından risk oluşturabilecek zeytin tanelerinin ...
Tekirdağ ili sahillerinde avlanan su ürünlerinin ağır metal içeriklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)
Marmara Denizi ve Tekirdağ sahillerinin sanayi atıkları, ev ve şehir suları ile derelerden kaynaklanan kirlilik yükü gün geçtikçe artmaktadır. İnsan sağlığı üzerinde olumsuz etki yapabilecek kirlilik maddeleri bu kirliliğe ...