Konu "yağ asidi" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Bazı melez zeytinlerin fizikokimyasal özelliklerinin ve starter kültür (Lactobacillus plantarum) ilaveli sofralık zeytin fermentasyonuna uygunluklarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırmada melez tiplere ait zeytinlerin özelliklerinin belirlenerek çeşit tescilinde kullanılacak verilerin hazırlanması ve starter kültür kullanımı ile sofralık zeytin üretimine uygunluklarının belirlenmesi ... -
Bazı tek yıllık yabani ayçiçeği türlerinin (Helianthus L.) kültür ortamındaki bitkisel özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışma; kültür ayçiçeği için gen kaynakları olan tek yıllık yabani ayçiçeği türlerinin bitkisel özelliklerini, verim ve kalite unsurlarını belirlemek amacıyla 2012 ve 2013 yıllarında Tekirdağ ilinde Namık Kemal ... -
Trakya bölgesinde yetişen Solanum dulcamara L. (Solanaceae) bitkisinin yağ asitlerinin tayini ve hegzan / etilasetat ekstrelerinin antioksidan aktivitesinin belirlenmesi.
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışma ile, Trakya bölgesinde yetişen, Solanum dulcamara (Solanaceae) bitkisinin yağ asitleri tayini ile bitkinin yaprak ve meyvelerinin n-hegzan ve etilasetat ekstrelerinin üç farklı yöntemle (ß-karoten-Linoleik asit, ...