Konu "ozone" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Alternatif tarım girdisi ozonun soğanda (Allium cepa) bitki-toprak-su karakteristiklerine etkilerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada, Tekirdağ koşullarında damla sulama yöntemi ile farklı lateral derinlikleri ve ozon miktarları uygulanan soğan (Allium cepa) bitkisinin verim ve kalite parametreleri, bitki-toprak-su-ozon ilişkilerinin ... -
Ozon uygulamasının, etlik piliç yemlerinin mikrobiyolojik özellikleri ve besin madde kompozisyonu üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Ozon, hızla oksijene parçalanması, hiçbir kalıntı bırakmaması sebebiyle başta gıda, kimyasal endüstri ve sağlık sektörü olmak üzere birçok farklı alanda koruyucu ve dezenfeksiyon amaçlı kullanılmaktadır. Bu çalışmada ozon ... -
Tekirdağ ilinde üretilen üzümün kurutulması ve ozon uygulamasının depolama boyunca kuru üzümde kalite değişimi üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışmada üzümün kurutulması ve kurutmadan önce uygulanan önişlemlerin depolama boyunca kuru üzümde kalite değişimi üzerine etkisi saptanmıştır. Araştırmada bitkisel materyal olarak Tekirdağ?da üretilen çekirdeksiz 2B-56 ... -
Tekstil endüstrisi arıtılmış atıksularında renk ve öncelikli kirleticilerin ozon teknolojileri ile gideriminin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Tekstil endüstrisi atıksuları genel olarak üretim, hammadde, su kullanımı ve kullanılan teknolojiler yönünden farklılık gösterir. Tekstil endüstrisinden kaynaklanan atıksular yüksek konsantrasyonda organik ve inorganik ...