Konu "kalite kriterleri" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Domates kurutmada farklı yöntemlerin karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu araştırmada domatese dört farklı kurutma yöntemi uygulanmıştır. Bu kurutma yöntemleri; güneşte kurutma, sıcak havalı kabin tipi kurutucuda kurutma, vakumlu kurutma ve dondurarak kurutmadır. Kurutma uygulamaları, hem ... -
Ekmeklik buğday genotiplerinde kalite özellikleri ile gliadin protein band desenleri arasındak ilişkiler
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Çalışma 2010-2011 yetiştirme döneminde Namık kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü deneme alanında yürütülmüştür. Çalışmada farklı dönemde ıslah edilmiş 36 ekmeklik buğday çeşit ve hattı materyal ... -
Merlot üzüm çeşidinde (Vitis vinifera L.) farklı sıklıkta yapraktan uygulanan çinko ve bor mikro elementlerinin şaraplık üzüm kalitesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışmada, yapraktan püskürtülerek uygulanan çinko (Zn) ve borun (B) gübre çözeltisinin, önemli bir şaraplık üzüm çeşidi olan 5BB anacı üzerine aşılı, Tekirdağ ili Yazır köyüne kurulu bağ alanında ki Merlot (Vitis ... -
Tekirdağ ilinde tüketicilerin makarnaya karşı tutum ve davranışlarının analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu çalısmada amaç, makarna tüketicilerinin tutumları ve satın alma kararlarını etkileyen unsurların belirlenmesidir. Arastırmanın materyalini birincil ve ikincil veriler olusturmaktadır. Tekirdağ ilinde 385 hane halkıyla ... -
Türkiye'de et ve süt ürünlerinde tüketici algısı ve izlenen politikaların değerlendirilmesi Balıkesir ili örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu çalısmanın baslıca amacı, Balıkesir ili ve ilçelerinde et ve süt tüketim alıskanlıklarını incelemek; bununla beraber Türkiye genelinde et ve süt ürünleri tüketiminin gelismis ülkelere göre düsük olmasının nedenlerini ...