Konu "kalite özellikleri" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
-
Bohça köfte üretimi ve fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, farklı ürünler ilave edilerek üretilen çiğ ve pişmiş bohça köfte örneklerinin çeşitli fizikokimyasal özellikleri incelenmiştir. Çalışmada; kaşar peynirli, beğendi soslu, kahvaltı soslu, çemensiz pastırma-kaşarlı, ... -
Cabernet sauvignon (V. vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı yönlerden uygulanan yaprak almanın kalite özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırma 2008 yılı vejetasyon döneminde Tekirdağ ilinde Umurbey Şarapçılığa ait üretim bağlarında gerçekleştirilmiştir. Deneme materyali olarak 5BB anacı üzerine aşılı Cabernet Sauvignon üzüm çeşidi kullanılmıştır. ... -
Edirne ekolojik koşullarında ekmeklik buğdayda (triticum aestivum l. ) farklı üst gübre uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırma, farklı üst gübre uygulamalarının Trakya Bölgesi’nde yaygın olarak yetiştirilen dört ekmeklik buğdayın çeşidinin (Selimiye, Esperia, Gelibolu ve Rumeli) Edirne ekolojik koşullarında tane verimi ve kalite ... -
Farklı ekolojik koşullarda yetiştirilen buğday çeşit ve hatlarında genotip X çevre interaksiyonu ve stabilite analizleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Çalışmada 13 ileri ekmeklik buğday hattı ve bu çeşitleri karşılaştırmak amacıyla 10 standart ekmeklik buğday çeşidi ile 2013 ve 2014 yıllarında ekolojik olarak farklı 4 lokasyonda (Tekirdağ, Kırklareli, Şanlıurfa, Konya) ... -
Mavi taş yoncası (melilotus caeruleus (l) desr.) ‘ nın farklı gelişme dönemlerindeki yem verimi ve kalitesinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Farklı gelişme dönemlerinin mavi taş yoncasının ot verimi ve kalitesine etkisinin belirlenmesi amacıyla, Edirne İli Hasanağa Köyü çiftçi koşullarında 2016-2018 yılları arasında 2 yıl süreyle Tesadüf Blokları Deneme Desenine ... -
Önemli bazı yonca çeşitlerinde (medicago sativa l. ) biçim zamanının verim ve kalite özellikleri üzerine etkilerinin saptanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırma, kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanmasında büyük önem sahip bazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin farklı biçim dönemlerinin verim ve verim özellikleri ile kalite değerlerini belirlemek amacıyla ... -
Sakarya ve Eskişehir lokasyonlarında yetiştirilen bazı kuru fasulye çeşitlerinin kalite özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu arastirma 2005–2006 yillarinda, Sakarya ve Eskisehir lokasyonlarinda önemli kuru fasulye çesitlerimizin kalite özelliklerinin ve bazi besin elementlerinin analiz edilerek, lokasyon farkliliklarinin kalite üzerine ... -
Soğuk pres yağlar ilave edilerek üretilen fermente sucukların fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)İnsan yaşamında sağlıklı beslenmenin önemi, yiyeceklerin hastalıkları önlemede, iyileştirmede ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin ortaya çıkmasıyla artmıştır. Sucuk, Türkiye?de fermente et ürünü denildiğinde ilk aklımıza ... -
Tokat bölgesinde üretilen bez sucukların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırma Tokat ilinde üretilen Tokat Bez Sucuğunun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada 10 farklı üreticiden temin edilen sucuklar analiz edilmiş olup, araştırma ... -
Trakya bölgesine uygun verimli ve kaliteli ekmeklik buğday genotiplerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırma, 2007-2008 ve 2008-2009 yetiştirme dönemlerinde, 20 ekmeklik buğday genotipi (ileri hat olarak; TR 5901, TR 5902, TR 5903, TR5904, TR 5905, TR 5906, TR 5907, TR 5908, TR 5909, TR 5910, TR 5911, TR 5912, TR ...