Konu "kahverengi pas" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Ekmeklik buğday (triticum aestivum l. ) genotiplerinin kahverengi pas hastalığına dayanıklılığının doğal koşullarda morfolojik belirlenmesi ve moleküler karakterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Araştırma, 2016-2017 yetiştirme dönemi tesadüf blokları deneme desenine göre yürütülmüş ve 20 tane melezin F2 materyali olarak kullanılmıştır. Bitkilerden 2 dönemde (Erken- Geç) hastalık okumaları Modifiye Cobb skalasına ... -
Ekmeklik buğdayda (triticum aestivum l. ) line tester melezlerinde kahverengi pasa dayanıklılığın morfolojik ve moleküler karakterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Araştırma, 2016-2017 yetiştirme döneminde Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Deneme Alanı’nda tesadüf blokları deneme desenine göre yürütülmüştür. 2016 yılında ekimi yapılan Pehlivan, Sana, Tina, ... -
SAKARYA İLİNDE BUĞDAYDA KAHVERENGİ PAS HASTALIĞININ YAYGINLIĞININ ve BAZI ÇEŞİT ve HATLARIN REAKSİYONLARININ BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Ekmeklik buğday ülkemizde tarımı yapılan en önemli tahıllardan biridir. Puccinia triticina tarafından oluşturulan kahverengi pas hastalığı iklim koşulları uygun olduğunda özellikle sahil kuşağında verimi kısıtlar ve önemli ...