Konu "biber" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
BİBERDE (Capsicum annuum L.) AŞILAMANIN ERKENCİLİK, VERİM ve KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Kocaeli koşullarında, 2014 yılı ilkbahar-yaz yetiştirme döneminde, açıkta yürütülen bu çalışma ile biberde aşılamanın erkencilik, verim ve kalite üzerine etkilerininin araştırılması ve Kandıra ilçesi geleneksel yerli biber ... -
Edirne ili sebze üretim alanlarındaki virüs hastalıklarının saptanması üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Edirne İli’nde, meyvesi yenen sebze türlerinden domates, kabak, hıyar ve biber üretim alanlarındaki virüs hastalıklarını saptamak üzere yapılan sürvey çalışmaları 2014 yılı üretim döneminde gerçekleştirilmiştir. Domates ... -
KAPSAİSİNİN BİBERDE (Capsicum annuum L.) ÇİMLENME, ÇIKIŞ ve BİTKİ GELİŞİMİNE ETKİSİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada; Capsicum türlerinin ana acılık maddesi olan kapsaisin uygulamalarının biberde (Capsicum annuum L.) çimlenme/çıkış, fide gelişimi ve verim ile ilgili parametreler üzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. ... -
VERMİKOMPOSTUN DOMATES VE BİBERİN BÜYÜME VE BESİN ELEMENTİ İÇERİĞİNE ETKİSİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Kompost konusundaki çalışmalarda vermikompost yönetiminin kentsel ve endüstriyel organik atıkların geri kazanımı, tükettiğimiz sebze ve meyvelerin, sağlıklı ve doğal olabilmesi için önemli bir gübre olan vermikompost ...