Konu "antioxidant activity" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
-
Elma posası tozunun antioksidan aktivitesi ile fenolik bileşenlerinin belirlenerek ekmek yapımında kullanım olanaklarının araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Meyve işleme sanayi yan ürünleri önemli bir atık problemi olmaktadır. Atıkların içerdiği bileşenlerin besin değerlerinin yüksek olması ve geri kazanımlarının mümkün olabilmesi, atıkların gıda katkısı ve tamamlayıcısı ... -
Ev yapımı andız pekmezinin bileşimi, reolojik özellikleri, antioksidan ve antimikrobiyel aktivitelerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada Anamur yöresinde geleneksel yöntemler ile yerel halk tarafından üretilmiş oniki farklı andız pekmezi kullanılarak, andız pekmezinin antioksidan aktivitesi, toplam fenolik madde miktarı ile bazı fiziksel ve ... -
Solanum nigrum L. (Solanaceae) bitkisinin yağ asidi kompozisyonu ve Solanum dulcamara L. (Solanaceae) bitkisinin diklormetan/metanol ekstrelerinin antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışma ile, Trakya bölgesinde yetişen, Solanum nigrum L. (Solanaceae) bitkisinin yağ asitleri bileşiminin belirlenmesi; Solanum dulcamara L. (Solanaceae) yaprak ve meyvelerinin diklormetan ile metanol ekstrelerinin üç ... -
Trakya Bölgesinde yetişen cirsium creticum ( lam.) D’ urv. subsp. creticum (asteraceae) bitkisinin fitokimyasal incelenmesi ve antioksidan aktivitesinin tayini
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmanın amacı, daha önce kimyasal içeriği ve biyolojik aktivitesi araştırılmamış olan, Trakya bölgesinde yetişen, Cirsium creticum (Lam.) d’Urv. subsp. creticum (Asteraceae) bitkisinin fitokimyasal bakımdan incelenmesi ... -
Trakya bölgesinde yetişen Solanum dulcamara L. (Solanaceae) bitkisinin yağ asitlerinin tayini ve hegzan / etilasetat ekstrelerinin antioksidan aktivitesinin belirlenmesi.
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışma ile, Trakya bölgesinde yetişen, Solanum dulcamara (Solanaceae) bitkisinin yağ asitleri tayini ile bitkinin yaprak ve meyvelerinin n-hegzan ve etilasetat ekstrelerinin üç farklı yöntemle (ß-karoten-Linoleik asit, ... -
TRAKYA YÖRESİNDE YETİŞTİRİLEN BAZI ELMA ÇEŞİTLERİNİN ÇEKİRDEKLERİNDEN ELDE EDİLEN YAĞLARIN VE FENOLİK EKSTRAKTLARININ ANTİMİKROBİYAL VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu araştırmada Trakya yöresinde yetiştirilen ticari öneme sahip 5 farklı elma çeşidinin çekirdeklerinden elde edilen yağların ve yağı alınmış posanın antioksidan ve antimikrobiyal aktivitesi incelenmiştir. Öncelikle elmaların ...