Konu "antioksidan" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Farklı bölgelerden alınan kumquat (fortunella japonica) meyvelerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Kumquat, taze olarak tüketilebilen bir meyve olmasının yanında, şekerleme ve marmelat gibi ürünlere işlenerek, kabuk kısmından elde edilen uçucu yağlar ve biyoaktif bileşen içerikleriyle gıda endüstrisinde değerlendirilmektedir. ... -
Hünnap (zizyphus zizyphus) ağacı yaprak ve meyve ekstratlarının antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinin araştırlması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu tez çalışmasında Hayrabolu İlçesi Karabürçek Mahallesi’nde doğal olarak yetişen hünnap (Zizyphus zizyphus) ağacı yaprak ve meyve ekstraktlarının antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri incelenmiştir. Yaprak ve meyvelerden ... -
Kolon Kanserli Hastalarda Paraoksonaz ve Arilesteraz Aktivitesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Amaç: Bu çalışmada, kolon kanseri (KK) tanısı alan hastaların serum bazal ve indüklenebilir paraoksonaz-1 (PON1) ve arilesteraz (ARE) enzim aktivite değerlerinin sağlıklı bireylerin değerleri ile karşılaştırılması ...