Konu "antimikrobiyal" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Bitkisel ekstrakt kullanımının Tekirdağ köftesinin mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Baharatların antimikrobiyal etkileri tarih öncesi toplumlardan beridir bilinip, kullanılmaktadır. Son yüzyılda baharatın lezzet verici, bakterisidal, fungustatik, antimikrobiyal etkileri için farklı kullanımları üzerine ... -
Dendrimer teknolojisi kullanılarak pamuklu fonksiyonel kumaşların eldesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Günümüzde tekstil terbiyesinde önem kazanmaya başlamış olan bir kavram nano teknolojidir. Tekstil terbiyesinde nano teknolojik ürünler kullanılarak konvansiyonel yöntemlere kıyasla birçok avantajlar sağlanabilmektedir. ... -
Farklı baharat kullanımının depolama süresince bozanın fizikokimyasal ,mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Tarihi çok eskilere dayanan boza darı, pirinç, mısır vb. tahılların laktik asit ve etil alkol fermantasyonuna uğratılması ile elde edilen koyu kıvamlı bir içecektir. Boza içildiğinde verdiği ferahlık ve kendine özgü ...