Konu "Residue" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Bazı meyve ve sebzelerin yıkanması için prototip temizleme makinesinin geliştirilmesi üzerine araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Dünya nüfusundaki hızlı artış, beslenme ve gıda yetersizliği sorunlarını beraberinde getirmektedir. Bu sorunların çözümü için tarımsal üretim değerlerinin artırılmasının yanı sıra, tüketici sağlığına uygun üretim ve tüketim ... -
Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen narenciye ürünlerindeki pestisit kalıntı düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu çalışmada, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde yetiştirilen ve tüketime sunulduğu alanlardan toplanan 210 numune narenciye ürününde (mandalina, portakal ve limon) kullanılan pestisitlerin kalıntı düzeyleri araştırılmıştır. ... -
Tarımsal atıkların alternatif kullanım alanları konusunda üretici eğilimleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Tarımsal atık, her türlü bitkisel ve hayvansal ürün elde edilirken, ürünün işlenmesi sırasında veya sonrasında ortaya çıkan atıklardır. Tarımsal atıkların ortaya çıkışında ve miktarında, üretilen ürün miktarının yanı sıra ...