Konu "HACCP" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
-
Bir beyaz peynir üretim tesisinde HACCP sisteminin kurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada, 16 ton /gün kapasiteli ve 13 çalışanı bulunan özel sektöre ait bir beyaz peynir işletmesinde HACCP gıda güvenliği sistemi kurulmuştur. Kurulan HACCP sistemi yedi prensipten oluşmuştur: (1) tehlike analizleri, ... -
Hazır yemek üretimi yapan firmalarda HACCP sistemi uygulamalarının mikrobiyolojik yönden değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırma, İstanbul ilindeki HACCP sistemine sahip 16 farklı hazır yemek üretimi yapan işletmelerden alınan örneklerin mikrobiyolojik analizleri yapılarak HACCP sisteminin etkinliğini belirlenmiştir. Araştırmada 16 ... -
ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi standardı: bir un fabrikası örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Dünya ticaretinde sınırların giderek ortadan kalktığı, tüketicinin her gün biraz daha fazla bilinçlendiği günümüzde, gıda güvenliği göz ardı edilemez bir kavram olmuştur. Bu nedenle tüketiciler gıda maddesi satın alırken, ... -
ISO 22000 kalite sistemlerinin hazır yemek sektöründe uygulaması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Kalite ve gıda güvenliği yönetim sisteminin modern teknoloji uygulayan gıda işletmelerinde yerleştirilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu amaçla Uluslararası Standartlar Organizasyonu 'ISO 9000 ve HACCP standartlarının ... -
Taze kaşar peyniri üretiminde HACCP güvenlik sisteminin kurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu çalısmada taze kasar peyniri üretiminde gıda güvenliginin saglanması amacıyla HACCP sistemi kurulmaya çalısılmıstır. Çalısmada metot olarak HACCP sisteminin temel prensipleri ve taze kasar peyniri üretim yöntemi baz ... -
Zeytin ezmesi üretiminde HACCP sisteminin kurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Sofralık zeytin üreticileri, sofralık olarak değerlendiremeyecekleri zeytinleri zeytin ezmesi üretiminde kullanmaktadır. Ancak bu zeytinlerin arasında tüketici sağlığı açısından risk oluşturabilecek zeytin tanelerinin ...