Konu "Grape Marc" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Farklı kök ortamları ve kimyasal uygulamaların, ortancada çeliklerin köklenmesi gelişme ve sepallerde renk oluşumuna etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Ortanca çeliklerinin köklenmesine etkisi konusunda Altı kök ortamın (1.Perlit,2.Torf,3.Cibre,4.Zeolit,5.Kayayünü,6.Cocopeat)’etkisini araştırmak için tesadüf bloklarında 3 tekerrürlü bir deneme bahçe bitkileri laboratuvarında ... -
İnorganik ve organik maddeler karıştırılmış cibrenin, fide üretiminde ve topraksız tarımda, yetiştirme ortamı olarak kullanım olanakları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Çürütülmüş cibre, fide ve hidroponik kültürde bitki yetiştiriciliğinde kullanılmakta, bu haliyle, paketlenip, satılmaya uygun olmadığından kullanımı ve ticari önemi düşük seviyede kalmaktadır. Cibrenin torf ve coco peat’e ... -
Soğuk cam serada, inorganik, organik maddeler ve besin elementleri karıştırılmış öğütülmüş cibrelerde yetiştirilen kıvırcık baş salatada, gelişme ve verimin, diğer ortamlarla karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırmada öğütülmüş cibrenin içine inorganik (jips, perlit, zeolit) ve organik materyaller ( odun kömürü, nemlendirici granül polimer) ve ana ve iz elementler katılarak, kuru cibrenin nemlendirilmesi kolay, besin ... -
Soğuk serada perlit ve cibrede yetiştirilen domates çeşitlerinin meyvelerine, farklı dozlarda kalsiyum (Ca) püskürtmenin, çiçek burnu çürüklüğü ve çatlamaya etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu denemede, perlit ve cibrede yetiştirilen Alsancak F1 ve Swanson F1 domates çeşitlerinin meyvelerine, A/H olarak %0.00, %0.25 ve %0.75 lik Ca(NO3)2 çözeltisi püskürtmenin, çiçek burnu çürük (ÇBÇ) ve çatlak meyve oluşumuna ...