Konu "Cabernet Sauvignon" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Cabernet sauvignon (V. vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı yönlerden uygulanan yaprak almanın kalite özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu araştırma 2008 yılı vejetasyon döneminde Tekirdağ ilinde Umurbey Şarapçılığa ait üretim bağlarında gerçekleştirilmiştir. Deneme materyali olarak 5BB anacı üzerine aşılı Cabernet Sauvignon üzüm çeşidi kullanılmıştır. ... -
Cabernet sauvıgnon üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve salkım seyreltme uygulamalarının su stresi, verim ve kalite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada, Cabernet Sauvignon üzüm çeşidinde 3 farklı toprak işleme (geleneksel toprak işleme, azaltılmış toprak işleme, korumalı toprak işleme) şeklinin ve salkım seyreltme (seyreltmesiz ve %50 salkım seyreltme) ... -
Farklı su stresi seviyelerinin organik ve konvansiyonel olarak yetiştirilen cabernet-sauvignon (vitis vinifera l. ) üzüm çeşidinde tane heterojenitesi ve bileşime etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Araştırma iki parselden oluşmakta ve birinci parseli Tekirdağ il sınırları içerisindeki organik tarım sertifikalı ŞatoNuzun Bağcılık ve Şarapçılık Ltd. firması bağlarında bulunmaktadır. Bağ 41° 02' 20.74" K ile 27° 48' ... -
Tekirdağ- Şarköy ekolojik koşullarında yetiştirilen cabernet sauvignon ve merlot şaraplık üzüm çeşitlerine yetersiz olan makro ve mikro elementlerin yaprak gübresi yolu ile uygulanmasının şıra kalitesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu çalışma 2007-2008 yıllarında ülkemizin ve Marmara Bölgesinin önemli bir bağcılık merkezi olan Tekirdağ iline bağlı şarköy ilçesinde, hafif alkalin ve kireçli toprak koşullarında yetiştirilen Cabernet Sauvignion ve ...