Konu "Bal" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Gümüşhane yöresinde üretilen ballarda GC–MS ile pestisit tayini
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2023)Bu tez çalışmasında Gümüşhane iline bağlı Kelkit, Şiran ve Köse ilçe köylerinden bal örnekleri alınmıştır. Bal örneklerinin Gümüşhane ilçelerinden yalnız 3 farklı ilçesinden alınmasının nedeni, bu 3 ilçenin gerek coğrafi ... -
Güvem (prunus spinosa) meyvesinden fonksiyonel sirke üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Biyolojik çeşitlilik ve yöresel ürünlerin öneminin arttığı günümüzde, Türkiye sahip olduğu eşsiz biyo-çeşitlilik ve kökleri asırlar öncesine dayanan zengin mutfak kültürü ile önemli bir potansiyele sahiptir. Ancak sahip ... -
Tekirdağ Bölgesinde bal üretim ve pazarlama sorunları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Türkiye dünya bal üretimi ve ihracatında önemli ülkelerden biridir. Türkiye’deki ayçiçeği balının önemli bir kısmı Trakya bölgesinde üretilmektedir. Tekirdağ’da da en çok ayçiçeği balı üretilmektedir. Bu araştırmada Tekirdağ ... -
Türkiye’de bal sektörünün mevcut durum değerlendirilmesi ve tüketici eğilimleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Ülkemizde 2018 yılında üretilen 108 bin ton balın yaklaşık yarısı ambalajlı bal olarak satılmakta, diğer yarısı ise kontrolsüz bir şekilde açıkta ya da direk arıcılar tarafından satılmaktadır. Son yıllarda bal ile ilgili ...