Konu "Antioxidant activity" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
BALIKESİR YÖRESİNDE DOĞAL OLARAK YETİŞEN BİBERİYE VE FESLEĞEN BİTKİLERİNE AİT UÇUCU YAĞLARIN ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKOTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu tez çalışmasında Balıkesir yöresinde doğal olarak yetişen Biberiye (Rosmarinus officinalis L) ve Fesleğen (Ocimum basilicum L.) bitkilerinin antioksidan ve antimikotik özellikleri incelenmiştir.Bitkilerden hidrodistilasyon ... -
Bazı üzüm çeşitlerinin kuruma özelliklerinin araştırılması ve orta nemli kuru üzüm elde edilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Kuru üzüm içerdiği mineral maddeler, vitaminler ve fenolik bileşiklerle besinsel yararı yüksek bir gıdadır ve dünyada gittikçe artan oranda talep görmektedir. Yaptığımız çalışmada, üzüm kurutmada en yaygın olarak kullanılan ... -
Beyaz üzüm suyunun mikrobiyal yükünün azaltılmasında gamma (y) radyasyon ve ultraviyole
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Tez çalışması kapsamında, Türkiye açısından ekonomik değeri olan ve genellikle şarap üretiminde kullanılan Vitis vinifera L. cinsi beyaz üzümden elde edilen üzüm suyunun mikrobiyolojik yükünün azaltılmasında ısıl pastörizasyona ... -
Ruşeym ile zenginleştirilmiş sakızın fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada sakız içerisine belli oranda ruşeym ilave edilerek ruşeymin bazı besleyici özelliklerinden faydalanılması hedeflenmiştir.Sakıza %1, %3, %5 ve %10 oranlarındayağı alınmış ruşeym ilave edilmiştir. Duyusal ve ...