Konu "Üzüm" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
-
BAZI ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN RESVERATROL ve BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNE ÜRÜN ÖNLEME ve DEPOLAMANIN ETKİSİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırma kapsamında, biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antioksidan/antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarları açısından, ülkemizde yetiştiriciliği yapılan şıralık-şaraplık veya sofralık ... -
Bazı asma genotiplerinde mildiyö hastalığı enfeksiyon seyri ve önemli stilbenlerin birikimi üzerine araştırmalar
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bu çalışmada 6 farklı asma genotipinin [lokal şaraplık Karasakız, lokal sofralık Müşküle, melez sofralık Tekirdağ Sultani (ItaliaXSuperior Seedless), salamuralık melezler 119, 154 ve 200 (NarinceXRegent)] Plasmopara viticola ... -
Dut, keçiboynuzu ve üzüm pekmezlerine glukoz şurubu katılarak yapılan Tağşişin fourier dönüşümlü kızılötesi (FTIR) spektroskopisi ile tespiti
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Meyve sularının yoğunlaştırılmasıyla elde edilen geleneksel bir ürün olan pekmez, diğer birçok gıda maddesi gibi taklit ve tağşişe maruz kalabilmektedir. Bu çalışmada, geleneksel üzüm, keçiboynuzu ve dut pekmezine hile ... -
Güvem (prunus spinosa) meyvesinden fonksiyonel sirke üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Biyolojik çeşitlilik ve yöresel ürünlerin öneminin arttığı günümüzde, Türkiye sahip olduğu eşsiz biyo-çeşitlilik ve kökleri asırlar öncesine dayanan zengin mutfak kültürü ile önemli bir potansiyele sahiptir. Ancak sahip ... -
Trakya'da bazı üzüm işleme ve şarapçılık tesislerinde mekanizasyon uygulamaları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu çalışmanın amacı; bağcılık yapılan alan ve üretim miktarı açısından yurdumuzda ilk sıralarda yer alan Trakya Bölgesi, Tekirdağ ili Şarköy ilçesinde faaliyet gösteren üzüm işleme tesislerinin yapısını ve mekanizasyon ... -
Üzüm cibresinden geri kazanılan biyoaktif ekstraktların bazı meyve sularının zenginleştirilmesinde kullanımı
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu araştırma kapsamında, hammadde olarak üzümün sadece suyunu kullanarak üretim yapan işletmelerde ortaya çıkan bir tarımsal atık olan cibrenin fenolik bileşiklerinin geri kazanılarak, fonksiyonel zenginleştirici olarak ...