Yazar "Kurultay, Şefik" için Enstitüler listeleme
-
Endüstri atığı olan üzüm kabuğu ve çekirdeğinin bazı şekerleme ürünlerinde dolgu maddesi ve biyoaktif bileşen olarak kullanımı
Altınok, Emir (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Günümüzde gıda işlemeden sonra elde kalan düşük maliyetli ve çeşitli besin öğelerince zengin olan bitkisel yan ürünlerin ve atıkların, tüketicilerin sağlıklı gıda talebi ve azalan kaynakların maliyetlerinin artması nedenleri ... -
Farklı oranlarda manda ve inek sütü karışımlarından üretilen yoğurtların fizikokimyasal, aromatik, reolojik ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
Haktan, Kübra (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Çalışmamızda manda ve inek sütlerinin 5 farklı kombinasyonundan elde ettiğimiz yoğurtların fizikokimyasal, reolojik, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri incelenmiştir. Elde edilen kuru madde, kül, yağ, titrasyon asitliği, ... -
Kenger sakızı bazlı fonksiyonel yumuşak şekerleme geliştirilmesi
Güneş, Recep (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu çalışmada, toffee tipi yumuşak şekerlemelerde yeni bir üretim prosesi ile birlikte jelatin yerine kenger sakızı kullanım olanağı incelenmiş ve bu amaçla formülasyon optimizasyonu yapılmıştır. Kenger sakızlı şekerli ve ... -
Starter kültür ve geleneksel ev yapımı yoğurt mayası kullanılarak inek sütünden yapılan yoğurtların çeşitli özelliklerinin belirlenmesi
Tepe, Melek (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Çalışmamızda farklı maya kullanılarak üretilen geleneksel ekşi mayalı yoğurt ve ticari starter kültürlü yoğurt örneklerinin 1. 7. ve 15. depolama günlerinde fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal değişimleri ... -
Türkiye'nin Avrupa Birliği gıda mevzuatındaki gelişmelere uyumu
Arzık, Esma Saftürk (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Gıda güvenliği politikasının temel amacı, gıda endüstrisinde insan sağlığının yüksek düzeyde korunmasını sağlamaktır. Avrupa Birliği, gıda güvenliği ile ilgili Beyaz Kitap'ta belirtilen ilkeleri temel kabul etmekte ve gıda ... -
Ultrason destekli kristalizasyon ile çiğnenebilir şekerleme prosesi geliştirilmesi
Kopuk, Berkay (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tez çalışmasında, geleneksel çiğnenebilir yumuşak şekerleme üretiminde, sakarozun kısmi kristalizasyonunu tamamlamayı amaçlayan ve nihai ürünün kalite özellikleri üzerinde kritik öneme sahip olan bir proses için alternatif ...