Yazar "Alpaslan, Mehmet" için Enstitüler listeleme
-
18-65 yaş arası yetişkin bireylerde ultra işlenmiş gıda tüketiminin astım ile ilişkisinin biyokimyasal parametreler ile araştırılması
Özçalkap, Rümeysa (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)NOVA, gıdaları besin maddeleri yerine gıda işlemenin kapsamı ve amacına göre sınıflandıran bir gıda sınıflandırmasıdır. Astım, hırıltılı solunum, nefes darlığı, göğüste sıkışma ve / veya öksürük gibi değişken semptomlar ... -
Beslenme ve fiziksel aktivitenin covıd-19 tanılı hastalarda hastane yatış süresi ve biyokimyasal parametreler üzerine etkisi
Aydın, Büşra (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada; yetişkin bireylerde beslenme ve fiziksel aktivitenin Covid-19 tanılı hastalarda hastane yatış süresi ve biyokimyasal parametreler üzerine etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Çalışmaya Bursa Şehir Hastanesi ... -
Sağlık çalışanlarında kafein tüketimi ile uyku kalitesi arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Aydın, Atiye (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu çalışmada; sağlık çalışanlarında kafein tüketimi ile uyku kalitesi arasındaki ilişkinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemi; Tire, Gaziemir ve Karabağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde çalışmaya ... -
Yetişkinlerde akne gelişiminin diyet faktörleri ile ilişkisinin belirlenmesi
Altunsu, Nursena (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bu çalışmada yetişkin bireylerde akne gelişiminin diyet faktörleri ile ilişkisi incelenmiştir. Çalışma örneklemini akne şikayeti olmayan 76 birey ve akne şikayeti ile Enstitüler Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ...