Başlık için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 2648, listelenen: 2499-2518
-
Ülkemizde üretilen şalgam sularının bileşimleri ve gıda mevzuatına uygunlukları üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışmada ülkemizdeki şalgam sularının bileşimleri belirlenmiş ve Türk Gıda Mevzuatına uygunlukları araştırılmıştır. Bu amaçla piyasadan 29 farklı şalgam suyu örneği alınmış ve Ş1'den Ş29'a kadar kodlanmıştır. Şalgam ... -
Ülkemizde yetiştirilen farklı çekirdeklik kabak populasyonlarının bazı tane özelliklerinin saptanması ve rapd yöntemi ile genetik ilişkilerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada ülkemizde üretilen, Cucurbita pepo türüne ait 10 adet çekirdeklik kabak çekirdeği genotipinin kalite özellikleri incelenmiş, genotipler arasındaki farklılığı belirlemek amacıyla da moleküler karakterizasyon ... -
Ülkemizdeki tarım makineleri imalat sanayinde hurda kaynakların saptanması ve değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada Ülkemizdeki tarım makinaları imalat sanayinin örneklemesi olarak Tekirdağ'daki imalatçılar incelenmiş, bu inceleme yapılırken literatür taraması ve yüzyüze anket çalışması yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda ... -
Üniform sıcaklık etkisindeki kompozit plakta ansys programı ile ısıl gerilme analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışmada ilk olarak belirli bir üniform sıcaklıkta simetrik dizilime sahip kompozit bir plağın farklı oryantasyon açılarındaki ısıl gerilme durumları sonlu elemanlar yöntemi kullanan Ansys programı ile incelenmektedir. ... -
Üniversal tip çamaşır makinesi yıkama motoru üretimindeki mekanik hataların titreşim üzerindeki etkilerinin incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu deneysel çalışmada çamaşır makinalarında kullanılan üniversal tip fırçalı elektrik motorunun (4 nokta bağlantılı fırçalı model) üretim süreci sırasında oluşan mekanik-tolerans hatalarının titreşim parametreleri üzerindeki ... -
Üniversite akademik ve idari personelinin COVID-19 aşısına yönelik davranışlarını etkileyen faktörler: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Tarih boyunca birçok salgınla mücadele eden insanoğlu, son olarak 2019 yılında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 ile karşı karşıya kalmıştır. Dünya Sağlık Örgütü virüsün tüm dünyaya hızlı yayılması nedeniyle 2020 ... -
Üniversite öğrencilerinde beslenme alışkanlıkları ve obezite riski: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıklarını ve obezite görülme sıklığını belirlemek amacıyla Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri örneklem alınmıştır. Öğrencilerin boy ve kilo verileri ile beden kitle ... -
Üniversite öğrencilerinin dondurulmuş gıda tüketimi alışkanlıklarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Dondurulmuş gıda sektörü son yıllarda ülkemizde önemli ölçüde gelişerek ürün yelpazesini arttırmış, iç ve dış pazarda gelişimini sürdürerek büyümeye devam eden önemli bir sektör kolu haline gelmiştir. Bu çalışma üniversite ... -
Üniversite öğrencilerinin fast food tüketimine yönelik tutum ve davranışlarının değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Kişilerin farklı yaşam tarzlarına sahip olmaları farklı istek ve ihtiyaçların doğmasına sebep olmaktadır. Yaşam tarzları kişilerin satın alma davranışları üzerinde etkilidir. Çalışma saatlerinin uzun, ara saatlerin kısa ... -
Üniversite öğrencilerinin şekerli içecek tüketim eğilimleri üzerine bir araştırma: Enstitüler örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Son yıllarda, dünya genelinde şekerli içecek tüketimi ve onun insan sağlığı üzerine etkilerine ilişkin birçok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalarda, şekerli içecek tüketiminin insanlarda başta obezite olmak üzere kalp ... -
Üniversite öğrencilerinin yaşam doyumu ve egzersiz algılarının egzersiz davranışlarına göre incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bireylerin çocukluktan ergenliğe, ergenlikten yaşlılığa kadar düzenli spor ve egzersiz yapması, beden sağlığını koruması açısından büyük önem taşımaktadır. Egzersiz yapmak kadar, bireylerin egzersize ilişkin algıları da ... -
Üniversite yerleşke alanlarının kentsel tasarım bağlamında değerlendirilmesi, Yeditepe Üniversitesi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Dünya genelinde eğitimli ve kültürlü bireyler yetiştirme görevini üstlenen kurumlar, üniversitelerdir. Bilginin üretildiği ve üretilen bu bilgilerin toplumla açık ve anlaşılır bir şekilde paylaşıldığı eğitim ve öğretim ... -
Üniversitelerde çalışan idari personelin performansını etkileyen faktörler: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Yeni kamu yönetim anlayışı ile birlikte öncelikle özel sektörde uygulanan ve daha sonra kamu sektörüne transfer olan modellerden biri de performans yönetimidir. Kamu çalışanlarının beklenti ve taleplerinin karşılanmasında ... -
ÜNİVERSİTELERDE STRATEJİK PLANLAMA: TRAKYA BÖLGESİNDEKİ ÜNİVERSİTELERİN STRATEJİK PLANLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Kurumlar değişik nedenler ile birçok plan oluşturur. Özellikle geleceği daha net görebilmek ve varlıklarını devam ettirebilmek için stratejik plan hazırlama yoluna girerler. Ayrıca küreselleşmenin etkisiyle yaşanan ... -
Üretim hat dengelemesinde konfeksiyon sektörüne uygun algoritmaların incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada endüstri mühendisliğinde geliştirilmiş olan 8 farklı sezgisel hat dengeleme algoritması ile konfeksiyon sektöründe sıklıkla kullanılan 2 sezgisel hat dengeleme algoritması incelenmiş ve konfeksiyon sektörü ... -
Üretimi yapılan bazı domates çeşitlerinin kurutmaya uygunluklarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Araştırma Marmara Bölgesinde yetiştirilen bazı sanayilik domates çeşitlerinin kurutmaya uygunluklarının belirlenmesi amacı ile 2017 ilkbahar-yaz yetiştirme periyodunda yürütülmüştür. Bu amaçla bölgede sanayilik olarak ... -
Üzüm cibresinden geri kazanılan biyoaktif ekstraktların bazı meyve sularının zenginleştirilmesinde kullanımı
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu araştırma kapsamında, hammadde olarak üzümün sadece suyunu kullanarak üretim yapan işletmelerde ortaya çıkan bir tarımsal atık olan cibrenin fenolik bileşiklerinin geri kazanılarak, fonksiyonel zenginleştirici olarak ... -
Üzüm çekirdeklerinin biyokimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine ışınlama işleminin etkilerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırmada ışınlama işleminin üzüm çekirdeğinin fizikokimyasal, mikrobiyolojik, antimikrobiyal özelliklerine ve yağ asitleri bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu ... -
Üzüm ekstratı'nın mısır, buğday, arpa danelerine eklenmesinin yem mikrobiyolojisi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu çalışma üzüm ekstratı tahıllara ilavesinin yem mikrobiyolojisi üzerine etkilerini araştırmak amacıyla yürütülmüştür. Deneme grupları 2 farklı depolama ortamı (22 °C sıcaklık, %57 Nem ve 40 oC sıcaklık, % 65 Nem), 2 ... -
Üzüm posası silajlarında farklı katkı maddesi kullanımının silaj kalitesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu çalısma üzüm posası silajının yem degerini belirlemek amacıyla yürütülmüstür. Bu amaçla Tekirdag sarap fabrikasından alınan üzüm posası cam kavanozlara doldurulmus ve degisik katkı maddeleri ilavesiyle elde silajların ...