Başlık için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 2648, listelenen: 650-669
-
The effect of using different levels of calcium carbonate on the physical, chemical and sensory properties of yoghurt
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Farklı oranlarda CaCO? ilave edilmiş ve edilmemiş sütlere zenginleştirme işlemi pastörizasyon öncesi ve sonrası uygulanmıştır. Elde edilen zenginleştirilmiş yoğurtların fiziksel, kimyasal, duyusal kriterleri ve depolama ... -
The effects of kefir addition on fermentation characteristics, aerobic stability, and in vitro digestion properties of white clover silages
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu tezin amacı, kefir mayası ilave edilen ak üçgül silajlarının fermantasyon özellikleri, aerobik stabilitesi, besin değeri, in vitro sindirilebilirliği, bazı mikro ve makro besin elementleri konsantrasyonu ve yağ asidi ... -
EFQM Mükemmellik Modeli'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde uygulanması
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)EFQM Mükemmellik Modeli bir yönetim sistemi olup, kurumların mükemmelliğe ulaşmaları ve bunu sürdürmeleri amacıyla uygulanan stratejik bir yönetim modelidir. Modelde kullanılan özdeğerlendirme yöntemi ise kurumların kuvvetli ... -
Ege bölgesi karma yem sanayinin mevcut durumunun incelenmesi ve geliştirilmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışmanın amacı, Ege bölgesi karma yem sanayinin teknik yönden analizi ve geliştirilmesi üzerine önerilerde bulunmaktır. Bu amaçla, Ege Bölgesinde bulunan yem fabrikalarından 41 tanesi ile anket çalışması yapılmış ve ... -
Ege bölgesi tütün çeşitlerinin Denizli koşullarında verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Denizli ili, Beyağaç İlçesi, Kızılcaağaç Köyünde 2013 yılında yapılan bu araştırmada; ETAE’den temin edilen iki yeni tütün çeşidi, (Birlik 125, Birlik 127), iki standart çeşit (İzmir Özbaş, Akhisar 97) ve bir köy popülasyonu ... -
Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen narenciye ürünlerindeki pestisit kalıntı düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu çalışmada, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde yetiştirilen ve tüketime sunulduğu alanlardan toplanan 210 numune narenciye ürününde (mandalina, portakal ve limon) kullanılan pestisitlerin kalıntı düzeyleri araştırılmıştır. ... -
Egzersiz yapan bireylerin kendini fiziksel tanımlama ile öz-güven değerlerinin incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Araştırma ile egzersiz yapan bireylerin cinsiyet, eğitim durumu, egzersiz türü ve egzersiz yapma nedenleri gibi parametreler ile kendini fiziksel tanımlama ve özgüven değerlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Tekirdağ ilinde ... -
EGZERSİZDE ARTAN YÜKÜN KALP TOPARLANMA HIZINA ETKİLERİ VE İSTİRAHATTE POZİSYONA BAĞLI MANEVRALARIN KALBİN QT DİSPERSİYONUNA ETKİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Kalp Atımı Toparlanma Hızı (KATH), maksimal egzersizdeki kalp hızından, dinlenmenin 1. 2. ve 3. dakikalardaki kalp hızlarının çıkarılması ile elde edilir. KATH’ nın normalin altındaki değerleri, miyokard infarktüsü, diyabetes ... -
Eğimli bağda farklı anaç ve salkım seyreltme uygulamalarının Cabernet Franc üzüm çeşidinin verim ve kalite üzerine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışma 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyodlarında iki yıl süreyle Tekirdağ ili Şarköy ilçesi sınırları içinde yer alan özel üretici bağında yürütülmüştür. Deneme alanı 40° 39' 12.00" K ve 27° 03' 20.00" D ... -
Eğrilerin kesirli türev yardımıyla incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Kesirli analiz matematiğin teorik kısmında büyük bir öneme sahip olduğu gibi uygulama alanında da büyük bir yer edinmiştir. Bu tez çalışmasında Kesirli Analiz teknikleri kullanılarak eğrilerin geometrisi ele alındı. Bu ... -
Ekmek mayası ( saccharomyces cerevisiae) fabrikası artığı eleküstü mayadan invertaz enzimi üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada endüstriyel ekmek mayası üretiminde artık olarak açığa çıkan eleküstü mayadan invertaz enzimi üretilmesi amaçlanmıştır. Eleküstü mayadan ekstrakte edilen ve ham enzim olarak tanımlanabilecek, yüksek invertaz ... -
Ekmeklerde ICP-OES yöntemi ile sodyum miktarının belirlenmesi ve gıda eğitimi alan öğrencilerin tuz tüketim bilinci: tekirdağ ili süleymanpaşa ilçesi örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Bu araştırmada, Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren 5 farklı ekmek fırınından bir ay arayla alınan 5 ekmek çeşidinde (beyaz buğday unu ekmeği, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek, ekşi mayalı ekmek ve tuzsuz ... -
Ekmeklik buğday (triticum aestivum l. ) genotiplerinin kahverengi pas hastalığına dayanıklılığının doğal koşullarda morfolojik belirlenmesi ve moleküler karakterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Araştırma, 2016-2017 yetiştirme dönemi tesadüf blokları deneme desenine göre yürütülmüş ve 20 tane melezin F2 materyali olarak kullanılmıştır. Bitkilerden 2 dönemde (Erken- Geç) hastalık okumaları Modifiye Cobb skalasına ... -
Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) 7x7 yarım diallel melez f2 döllerinde bazı tarımsal ve kalite özellikleri için heterosis ve kombinasyon yeteneklerinin tahmin edilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışma, farklı orijinli yedi buğday (Triticum aestivum L.) genotipinin resiproksuz yarım diallel melez F2 döllerinde bazı agronomik ve kalite özellikleri bakımından kombinasyon yetenekleri ve heterosis değerlerinin ... -
Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) genotiplerinde kurağa dayanıklılığın karakterizasyonu ve kalite ile ilişkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Araştırmanın amacı bazı ekmeklik buğday genotiplerinin kurağa dayanıklılıkla ilgili verim, bazı morfolojik, fizyolojik karakterleri ile kuraklığın kalite özellikleri arasındaki ilişkilerin belirlenmesidir. Bu çalışmada ... -
Ekmeklik buğday (triticum aestivum l.) genotiplerinin line x tester melezlerinde verim ve verim unsurları için genetik analizler
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu araştırma, özellikle Trakya Bölgesi (Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli) için melezlerden geliştirilmiş 12 ileri ekmeklik buğday hattı (3 doubled haploid hat, 3 ileri hat, 3 mutant hat, 3 türler arası melez) ve 3 yaygın ... -
Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) yetiştirilen alanların bitki besleme kapasitelerinin toprak analizleri ile belirlenmesi: Tekirdağ ili Ergene ilçesi örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışma, Türkiye'de yoğun bir şekilde ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) yetiştiriciliği yapılan, Tekirdağ ili, Ergene ilçesine bağlı 15 köyden alınan toplam 70 adet toprak örneğinin bazı fiziksel ve kimyasal ... -
Ekmeklik buğday çeşitlerinde ardışık hidrojen peroksit uygulamalarının tuz stresi toleransı üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bitki büyüme ve gelişimini önemli derecede etkileyen faktörlerden biri tuzluluktur. Literatürde düşük konsantrasyonda uygulanan hidrojen peroksit (H2O2)’in çeşitli abiyotik stres faktörlerine karşı etkili olduğu ... -
Ekmeklik buğday genotiplerinde kalite özellikleri ile gliadin protein band desenleri arasındak ilişkiler
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Çalışma 2010-2011 yetiştirme döneminde Namık kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü deneme alanında yürütülmüştür. Çalışmada farklı dönemde ıslah edilmiş 36 ekmeklik buğday çeşit ve hattı materyal ... -
Ekmeklik buğday genotiplerinde kök ve kök boğazı çürüklüğünün tane verimi ve kalite üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Çalışmada ekmeklik buğday genotipleri erkenci, orta ve geççi olarak üç farklı olgunlaşma grubunda olarak 1 Kasım, 15 Kasım ve 30 Kasım tarihlerinde olmak üzere üç farklı ekim zamanında ekilmiştir. Bu çeşitlerin tohumları ...